Finale prije finala: Sedmerci u Magdeburgu odlučili drugog polufinalistu Lige šampiona

Rukometaši Magdeburga drugi su učesnici polufinala nakon što su večeras savladali poljski Kielce u Njemačkoj nakon boljeg izvođenja sedmeraca rezultatom 27:25.

Poljaci su u Njemačku došli sa minimalnom prednošću 27:26, da bi u revanšu u finišu gledali dramu koja je riješena nakon sedmeraca.

Kielce je do odmora u dva navrata imao prednost od tri gola, da bi u finišu poluvremena vidjeli preokret Magdeburga koji nije dugo trajao (10:9).

Kjelce je do odlaska na odmor imao prednost 13:11, da bi nastavak meča donio preokret rezultata.

Serijom 4:1 preuzeli su domaći rukometaši kontrolu rezultata i držali je do kraja meča.

Imali su Njmci u tri navrata tokom posljednjih 10 minuta prednost od dva gola, da bi posle gola Dujšebaeva u posljednjem minutu za 23:22 utakmica odlučena izvođenjem sedmeraca.

Registrujte se uz promo kod SPORT, preuzmite bonus i kladite se na najbolju sportsku ponudu klikom OVDJE.

Uspješnija je bila domaća ekipa koja će braniti trofej šampiona Evrope osvojen prošle godine upravo u finalu protiv Kielcea.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Magnuson sa šest golova, Klar je postigao jedna manje, dok je Hornke utakmicu zavprio sa četiri gola.

Na drugoj stranu Aleks Dujšebaev je utakmicu završio sa četiri gola,

Ranije danas plasman u polufnale obezbijedila je ekipa Alborga koja je takođe neutralisala zaostatak od jednog kola protiv Vesprema iz prvog meča.

Pročitajte i ovo: Liga šampiona: Ilićev Vesprem zaustavljen u Danskoj, Hansen želi oproštaj u velikom stilu