Rukometašicama cilj dobar otpor i u Larviku

ašice reprezentacije Crne Gore u subotu (16.45) gostuje Norveškoj u četvrtom kolu EHF Euro kupa.

Duel koji je u srijedu odigran u „Bemax areni“ pripao je aktuelnim šampionkama Evrope i svijeta.

Cilj naših “lavica” jeste da pruže što bolji otpor u Lavriku.

Očekuje nas teško gostovanje jer će Norveška pred svojim navijačima nastojati da pokaže više nego u prvom meču u Podgorici. Ipak, uvjerena sam da i mi imamo veliki motiv da ostavimo dobar utisak u Larviku, da ćemo se boriti i da neće izostati želja i energija. Uvijek je veliki motiv igrati protiv prvaka Evrope i svijeta, to je poseban meč za sve djevojke i sigurna sam da će sve dati svoj maksimum tokom svih 60 minuta. Sigurno je da će biti veoma teško, ali spremne smo na borbu i ostaje da se vidi za koliko će to biti dovoljno”, kazala je Matea Pletikosić.

Norveška rukometna reprezentacija ima maksimalan učinak u dosadašnja tri meča u takmičenju, dok je crnogorska rukometna reprezentacija doživjela prvi poraz.

“Trudićemo se da u Larviku popravimo neke segmente u igri koji su definitivno mogli da izgledaju bolje u prvom meču. Moramo bolje da se vraćamo u odbranu i smanjimo broj tehničkih grešaka, jer je Norveška protivnik koji kažnjava svaku grešku”, kazala je Tatjana Brnović i dodala:

“I ovu utakmicu moramo da iskoristimo za uigravanje, kako bi stvorili bolji utisak u igri, a moramo bolje da se nadovezujemo nego što je to bilo u Podgorici. Ovo je jedna od rijetkih provjera koje ćemo imati do novembra i Evropskog prvenstva, čiji smo jedni od domaćina, jer je raspored takav da nemamo mnogo kontrolnih mečeva. Igramo protiv šampiona Evrope i svijeta, to je važna utakmica za nas, koja će sigurna sam, biti veoma korisna”.