SAVIĆ NAKON SAVEHOFA: Najvažnija pobjeda, Niakate će biti van terena neki period

Rukometašice Budućnost Bemaksa došli su do prve pobjede u EHF Ligi šampiona pobjedom nad švedskim Sahofom u Podgorici (31:30), a nakon meča pomoćni trener Maja Savić bila je zadovoljna.

Ekipa je izmijenjena u odnosu na prošlu sezonu, pobjeda će dati rukometašicama Bodućnosti sampouzdanje u nastavku takmičenja, a problemi koji se primjetni rješavaće se u hodu, smatra pomoćni trener crnogorsih šampionki.

“Ovo je bio veoma važan meč za nas, vidjeli smo pozitivnu energiju kod svih igračica. U prvom poluvremenu smo imale 14 propuštenih prilika, ali smo bile na visokom nivou u odbrani. Savehof je dobro napadao, iako se radi o mladom timu, teška utakmica za nas, ali najvažnija su dva boda. Nijesmo bile na potrebnom nivou u prva dva meča u sezoni, prisutno je dosta naboja, zbog velike želje dešavaju se i greške. Bilo je dosta promjena u sastavu u odnosu na prošlu sezonu i moramo u hodu da rješavamo neke stvari. Najvažnija je pobjeda i sada se okrećemo narednom meču, jer znamo koliko će biti teško u Đeru”, rekla je Savić.

Francuska reprezentativka Kalidiatu Niakate nije bila u sastavu, a još uvijek se ne zna stepen njene povrede.

“Niakate će biti van terena neki period, čekamo mišljenja doktora. Kod nje se dešavaju usponi i padovi, vidjećemo što donosi nastavak sezone”, rekla je Maja Savić.

Lijevi bek Noemi Hafra je bila u protokolu za ovaj meč ali nije ulazila u igru.

“Hafra se već osjeća mnogo bolje, teško je koristiti više igračica u rotaciji, jer imamo dosta lijevih bekova, a želimo da uvježbamo neke akcije. Nju moramo polako da priključujemo i ne smijemo da stavramo pritisak, ali evidentno je da na treninzima radi sve bolje“, rekla je Savić.

Pročitajte i ovo: