ŠOLA SAOPŠTIO ŠIRI SPISAK ZA EP U NJEMAČKOJ: Povratak Vuka Borozana!

Selektor rukometne reprezentacije Crne Gore, Vlado Šola, saopštio je danas širi spisak igrača koji će konkurisati za nastup na prvenstvu Evrope koje se u januaru održava u Njemačkoj.

Najveće iznenađenje predstavlja poziv lijevog beka Lovćena Vuka Borozana, a šansu da se dokažu selektoru dobiće i golman Lovćena Filip Borozan, kao i njegove klupske kolege Filip Krivokapić i Milorad Bakić. Nova imena su i Vladan Kastratović iz Prilepa kao i Darko Đurković iz Budućnosti.

Golmani – Nebojša Simić, Nikola Matović, Haris Suljević i Filip Borozan;:

Krila – Miloš Vujović, Aleksandar Bakić, Filip Vujović, Darko Đurković, Mirko Radović, Luka Radović i Vojislav Vukić;

Pivoti – Vuk Lazović, Nemanja Grbović, Miodrag Ćorsović, Mihailo Šćekić, Luka Vujović i Nebojša Simović;

Bekovi – Radojica Čepić, Božo Anđelić, Stevan Vujović, Vladimir Stanković, Božidar Simić, Filip Krivokapić, Vladan Kastratović, Vasilije Kaluđerović, Miloš Božović, Arsenije Dragašević, Vuko Borozan, Luka Barjaktarović, Miodrag Bakić, Radoš Premović, Branko Vujović, Stefan Čavor, Risto Vujačić i Luka Vukićević.

Početak priprema planiran je za 25. decembar, a selektor Šola do tada će skratiti spisak igrača koji će konkurisati za mjesto u timu na EHF Euro 2024.

Crna Gora će 2️9. decembra odigrati prijateljsku utakmicu protiv Sjeverne Makedonije u Staroj Pazovi, dok je 4️. i 5️. januar planirano učešće na turniru u Poreču, gdje će rivali biti domaćin Hrvatska i Slovenija.

Prvi meč na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj izabranici Vlada Šole će odigrati 1️2. januara u Minhenu protiv Mađarske.

Rivali u grupi “lavovima” biće još Island i Srbija.

Pročitajte i ovo: