Šola razočaran: Loše smo se kretali, odbrana bila problem

S razlogom je bio razočaran selektor “lavova” Vlado Šola, nakon poraza od Italije u Konversanu.

Crna Gora je izgubila sa 32:26 u prvoj utakmici baraža za Svjetsko prvenstvo, a minus šest i nije loš rezultat s obzirom na to kako je izgledala igra naše reprezentacije.

“Mislim da mentalno nijesmo dobro odgovorili na ambijent i atmosferu u dvorani. Igrači su imali teške noge. Upozoravali smo ih, pripremali na to da će igrati duboku zonu, agresivno i jako. Nijesmo imali odgovor na to jer smo se loše kretali u napadu, imali mnogo promašenih zicera i tehničkih grešaka. Oni su u međuvremenu rasli u ovoj atmsoferi, a mi smo imali problem skoro svih 60 minuta”, ističe selektor Crne Gore.

U nedjelju ne revanš u “Morači”.

“Situacija je takva kakva jeste. Imamo dva dana vremena da pripremimo odgovor na njihovu igru što mislim da ćemo uspjeti, jer ovo nije ni sjenka onoga što možemo da odigramo”, dodaje Šola.

“Lavovi” su promašili veliki broj zicera, ali i par semderaca.

“Miloš inače puca penale i čovek je promašio jedan od stotinu i nije u redu da ga odmah maknem. Luka inače puca jako dobro penale, ali evo nije se poklopilo. Mislio sam da stavim Branka, a Branko mi je negdje prije utakmice rekao da ga golman dobro poznaje i onda sam odlučio da stavim Luku kojeg ne poznaje, ali eto nije se proslavio“, naveo je Šola.

Ono što brine jesu 16 tehničkih grešaka.

“Trebao sam puno više pritiska napraviti na igrače. Izgleda da se sav umor nagomilao u njihovim nogama”.

Selektor je već u uvodnim minutima forsirao igru “sedam na šest”.

“Zato što se vidjelo da su noge naših igrača umorne, a da će rival igrati agresivno. U takvoj situaciji teško je probiti takvu zonu. Mislio sam da ćemo ih vratiti dublje u liniju, te da će Branko Vujović i Vuko Borozan lakše doći do pozicija za šut. Međutim, dosta je bilo nedoumica, nesigurnosti u potezima. Problem je bila odbrana, mnogo duela smo izgubili jedan na jedan, a to je način igre koji Italija forsira”, zaključio je vlado Šola.

Registrujte se uz promo kod SPORT, preuzmite bonus i kladite se na najbolju sportsku ponudu klikom OVDJE.