Ostale vijesti

Ekspedicija Fukuoka ulazi polako u svoj poslednji ples. Rijetki su oni koji su toliko srećni da u punoj takmičarskoj napetosti proživljavaju današnji dan i da iščekuju sjutra koje ih može lansirati u vječnost. Takav trenutak, manje ili više zasluženo pripada reprezentacijama Grčke, Mađarske, Španije i Srbije. Potpuno neočekivano, van tog kruga su ostali Italijani, a za možda i najveće iznenađenje cijelog vaterpolo turnira se pobrinula naša selekcija kada je u osmini finala savlada reprezentaciju Hrvatske.

Odigrati 5 izuzetno jakih mečeva u 8 dana misije Fukuoka je sjajna prilika da testiramo vlastite limite, nadigravamo se sa najboljim reprezentacijama svijeta i da steknemo dragocjena iskustva za ekipu koja je još u razvoju. Sa druge strane, takav tempo je iscrpljujuć kako fizički tako i mentalno i ponekad sve što ti preostane je nemoć. Potrošenost je riječ koja najbolje opisuje stanje naše selekcije u današnjem duelu sa Italijom. Ta potrošenost je uslovila nemoć, a nemoć utakmicu koja je ispod našeg nivoa.

Vaterpolo turnir, baš kao i cijelo Svjetsko prvenstvo u vodenim sportovima se bliži kraju. Jučerašnji dan je u globalu donio koliko vaterpola toliko i stresa, obzirom da je svaki meč riješen pobjedom rivala sa jednim golom razlike. Raritet u sportu uopšte da se čitava eliminaciona runda igra sa tolikom neizvjesnošću gdje i najmanji detalj može da odluči pobjednika. Ekipe koje su slavile u takvim duelima se još uvijek hrane tim takmičarskim adrenalinom, žive svoje snove i spremaju taktiku za mečeve odluke. Sa druge strane poraženi, među kojima je i naša ekipa, su emociocionalno i fizički ispražnjeni, potrošeni i onako ljudski rečeno, tužni.

1 2 3