GOJKOVIĆ: Imamo kvalitet da se suprotstavimo najboljima

Crnogorski vaterpolisti doputovali su u Fukuoku gdje su odradili prvi trening na bazenu na kom će od ponedeljka započeti borbu za Svjetski tron.

Ajukle su u Japanu uoči odlaska u Fukuoku, boravile u Kašivazakiju gdje su sparingovale sa reprezentacijom Srbije koja im je i rival u grupi D, a naš selektor Vladimir Gojković komentarisao je kako su protekle pripreme u Japanu.

“Uradili smo sve što smo planirali. Imali smo izuzetan ambijent u Kašivazakiju, sve uslove, imali smo I trening mečeve sa selekcijom Srbije i mislim da ekipa ide u pravom smjeru. Zadovoljni smo svime što smo uradili prve sedmice u Japanu, koja je bila i prva faza prilagođavanja na vremensku razliku.” rekao je selektor Vladimir Gojković.

On je istakao da su igrači značajno napredovali i na individualnom nivou: “Podigao se individualni kvalitet, ali, prije svega, moramo da imamo energiju i koheziju svih igrača, a to smo imali tokom priprema. Ako nas to bude krasilo, možemo da napravimo dobre stvari.”

Kao jedinu manu tima, crnogorski selektor je izdvojio nedostatak iskustva.

“Još nemamo toliko velikih i ključnih utakmica, još je ovo mlada ekipa, ali mislim da se igrači približavaju godinama zrelosti, da su u klubovima skupili važne mečeve, tako da se nadam da će sve to da se akumulira na ovom prvenstvu.” izjavio je Gojković.

Prvi meč u grupi naši vaterpolisti će odigrati već u ponedeljak i to protiv reprezetacije Južne Afrike. To je ujedno i jedina utakmica u kojoj su apsolutni favoriti.

“Kroz utakmicu ćemo osjetiti i atmosferu na bazenu, radili smo i malo jače prethodnih dana, računajući da ćemo svježinu dobiti od drugog kola.”

U grupi sa našim vaterpolistima su još Srbija i Španija. Pobjednik ide u četvrtfinale, drugoplasirana i trećeplasirana selekcija u razigravanju za plasman među osam najboljih igraju protiv ekipa iz grupe C, u kojoj su Mađarska, Hrvatska, Japan i Argentina.

“Naš cilj je da budemo među osam, želja je da dođemo do polufinala, koje vodi na naredno prvenstvo u Dohu, stremimo i ka tome da dođemo i do finala, do mjesta koje vodi na Olimpijske igre. Vjerujemo da imamo kvalitet da se suprotstavimo najboljima, ako budemo blizu našeg maksimuma.” zaključio je Gojković.