PERKOVIĆ: Španiji tražimo mane, podrška navijača nam mnogo znači!

Najbolji crnogorski vaterpolisti upisali su prvu pobjedu na Evropskom prvenestvu protiv Francuske, a Miroslav Perković prokomentarisao je naredni rival “ajkula” – Španiju.

Španija važi za jednog od favorita za medalju, a specifičnim načinom igre i vaterpolo “veteranima” u ekipi lako pročitaju mlađe ekipe, pa tako lako i slave.

“Španija je odlična reprezentacija, svjetski prvak sa dosta individualnog kvaliteta i odličnim sistemom igre koji godinama gaje i unapređuju. Kvalitetnija su ekipa od Francuske koja nas je iznenadila, ali mislim da možemo da tražimo šansu i protiv Španije jer imaju i oni slabih karika. Možemo sa njima da se takmičimo u ritmu igre i plivanju, odlično smo fizički spremni, ali i taktički.” rekao je Perković.

Španija je sinoć poražena od Hrvatske rezultatom 14:12, a Perković je siguran da će u posljednjem meču protiv domaćina morati dobro da se pomuče.

“I Španija i Hrvatska su jako kvalitetne ekipe. Hrvati igraju na svom terenu pa sigurno neće dati ni metar tog bazena već ćemo morati dobro da se pomučimo. Već smo ih prošle godine u Fukuoki savladali, tako da kvalitetom možemo sa njima da se takmičimo. Španiji tražimo mane, analiziramo ih i moramo biti agresivniji od njih kako bi se nadali dobrom rezultatu.”

Podrške na prvom meču protiv Francuske nije nedostajalo, a Perković se nada da će ih iz utakmice u utakmicu biti sve više.

“Ja sam pozitivno bio iznenađen sinoć jer nisam očekivao toliko navijača. Bilo je mnogo i poznatih i nepoznatih ljudi.” rekao je kroz osmjeh i dodao:

“Nadam se da će iz utakmice u utakmicu biti sve veća podrška. Nadam se i da su navijači prepoznali da se stvarno borimo i da i kada ide i kada ne ide vjerujemo u pobjedu. Očekujemo ih i sjutra protiv Španije i osmog protiv Hrvatske jer nam mnogo znače.”