POPADIĆ: Protiv Španije bez individualnih grešaka do pobjede!

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore ostvarila je važnu pobjedu na početku Evropskog prvenstva nad Francuskom nakon penala, a u narednom meču grupne faze sastaće se sa Španijom.

Vlado Popadić, jedan od predstavnika Crne Gore u Dubrovniku, naglasio je koliko je “Ajkulama” nastavak takmičenja nakon pobjede lakši.

“Sigurno da će nam nastavak turnira biti lakši jer kao što smo i govorili ranije prva utakmica na turniru protiv bilo koje ekipe nije laka za igranje. Činjenica da je drugačiji sistem takmičenja sa tri utakmice protiv tri jake ekipe očekivali smo da će Francuska pružiti dobar otpor nego na turniru u Italiji i to se i desilo. Važna je pobjeda i idemo dalje.” rekao je Popadić.

Naredni rival naših najboljih vaterpolista je Španija, ekipa koja je jedan od favorita za osvajanje prvenstva.

“Španija je jedan od tri favorita za medalju i u Fukuoki su to pokazali. Najozbiljniji su kandidati za medalje, ali na Svjetskom prvenstvu smo odigrali dobru utakmicu sa njima iako nismo rezultatski bili blizu. Znamo koje kvalitete imaju, Peronea koji je već u poznim igračkim godinama, ali i dalje igra na fantastičnom nivou, Granadosa koji je jedan od najboljih napadača na svijetu i imaju jedan od najboljih sistema koji godinama primjenjuju.” analizirao je Popadić.

Vlado je ovom prilikom rekao i šta su slabe tačke Španije koje bi Crna Gora mogla da iskoristi kako bi trijumfovala.

“Centri su im tačka koju treba da napadamo u odbrani jer su fizički teški i ne trpe kretnje, pa tu šansu moramo iskoristiti. Moramo odigrati utakmicu kao u Fukuoki i izbjegnemo individualne greške koje smo tamo dozvolili. Ako to uradimo sigurno se možemo nadati pobjedi.”

Popadić je iskoristio priliku i da se zahvali publici koja ih je bodrila sa tribina u utakmici protiv Francuske, a onda pozvao da ih još više bude u nastavku takmičenja.

“Želim da se zahvalim svima na jučerašnjoj podršci koju smo imali. Očekujem da će tako biti i protiv Španije i to će biti lijepo za gledati.”