SRBIJA PONOSNA NA VATERPOLISTE: "Znao sam da ćemo da pobijedimo nakon izborenih peteraca"

Vaterpolo reprezentacija Srbije savladala je danas Italiju u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Fukuoki posle boljeg izvođenja peteraca. Nakon utakmice oduševljenje nisu krili selektor Uroš Stevanović i najbolji strijelac Strahinja Rašović.

Srbija će u polufinalu igrati protiv selekcije Grčke koja je ranije eliminisala reprezentaciju Crne Gore.

“Imali smo odličnog golmana za peterce Branislava Mitrovića. Znao sam da ćemo da pobijedimo kod šuteva sa pet metara. Čestitam ekipi i nadam se da ovo nije naša poslednja riječ”, rekao je Stevanović nakon ovog plasmana.

Najefikasniji akter utakmice u pobjedničkom timu bio je Strahinja Rašović koji je nakon tri gola u regularnom dijelu postigao i odlučujući peterac kojim je obezbijedio plasman u polufinale Svjetskog prvenstva.

“Težak meč. Nema mjesta euforiji, okrećemo se Grcima. Nema mnogo vremena. Stalno pričam da vjerujem u ovaj tim i mislim da ćemo u polufinalu biti još bolji. Nisam realizovao peterac tokom igre, na kraju jesam. Hvala Bogu da smo pobijedili”, rekao je Rašović.

U četvrtak će biti odigrani polufinalni dueli između Grčke i Srbije i Španije i Mađarske, dok će se u razigravanju za pozicije od petog do osmog mjesta sastati reprezentacije Crne Gore i Italije, odnosno Francuske i Amerike.

Pročitajte i ovo:

3 Komentara

    Na penale su se izvukli. Imali su dosta tezi zadatak od Ajkula, ali i vise srece.

    Pobjeda je pobjeda. Sad ih tek ceka tezak zadatak !

    lopta je okrugla

Komentarisanje nije dozvoljeno.