ĐOKOVIĆ: Moje misli su usmjerene na naredni meč, Hačanova

Nakon plasmana u četvrfinale Rolan Garosa oglasio se Novak Đoković da bi odgovorio na sva pitanja novinarima.

Novak je ponovo nadmašio sebe jer je 17. put među osam najboljih u Parizu.

“Ponosan sam. Moje misli su usmjerene na naredni meč, Hačanova. Jedan od ciljeva je da ostanem mentalno na kursu. Lijepo sam se osjećao, dobro sam igrao. Okrećemo se sledećem meču”, počeo je Đoković.

Novinari su ga pitali da prokomentariše publiku sa kojom ima turbulentan odnos?

“Nijesam rekao da publika pokazuje nepoštovanje prošli put. Većina je dobra, pruža podršku, ali da ima individualaca koji prave probleme. Nijesam rekao da je publika u globalu pokazala nepoštovanje. Dala mi je podršku i protiv Variljasa, osjetio sam se lijepo, zahvalio sam im se prilikom intervjua na terenu”.

Novinari su ga upitali i za Nadala koji je operisan?

“Bio mu je rođendan, objavio je da se operisao. Ja sam u karijeri imao samo jednu operaciju, lakta i znam koliko je teško vratiti se. Ponekad je to neophodno, ali je nešto što ne želite. Kod njega se to dešavalo češće, ne znam koliko je ozbiljna povreda, ako je bio na operacionom stolu znači da nije bilo drugog rešenja. Nadam se da će se brzo opraviti i da ćemo ga gledati sledeće sezone. Važan je za tenis, jedna od najvećih legendi, želimo da ga vidimo. Najavio je poslednju sezonu u karijeri”, dodaje Đoković.

Đoković je govorio na francuskom jeziku, a nakon pobjede napisao je ”Allez”.

“Obično sebe ohrabrujem na srpskom. Rekao bih da je to način poštovanja, kada dođeš u neku zemlju da probaš da pričaš na tom jeziku, tako se približiš ljudima, onda oni pokažu veće poštovanje. Uvijek su me jezici privlačili, od malih nogu. Trenirao sam u Njemačkoj, tamo sam učio njemački i engleski, pa italijanski, francuski i španski su mi okej. Što više jezika znaš, onda dobijaš više poštovanja. Kada pokažete trud, onda ljudi to znaju da cijene.”

Đoković ne krije da se osjeća sjajno.

“Jesam, defiinitivno mogu reći. Igrački, fizički ementalno sam se osjećao danas. Možda sam odigrao najbolji tenis ne samo na ovom turniru već na cijeloj sezoni na šljaci. Stvari se polako slažu, taj idealni mozaik. Ovdje je cilj dostići vrhunac, igrački. Da li sam dostigao? Još ne, ali sam na dobrom putu. Današnji meč je bio idelan. Dobro je imati kraći meč u tri komforna seta. Okrećemo se četvrtfinalu. Nadam se da će forma ići uzlaznom putanjom. Izazovi će biti sve veći i veći. Spreman sam, dobro se osjećam. Raduje me što imam dan između. Imam dovoljno vremena da se spremim”, rekao je Đoković.

Na kraju je prokomentarisao i narednog rivala Karena Hačanova.

Hačanov i ja smo igrali dosta puta. Ovdje smo igrali pre par godina. Poznajem njegovu igru dosta dobro. Konzistentan je, nema uspona i padova. Znaš kako će da odigra. jasna mi je njegova igra. Naravno, to je četvrtfinale Grend slema, motivacija je tu prisutna. Neće imati puno toga da izgubi. Vjerovatno će se truditi da odigra meč života. Jedan je od rijetkih koji je u poslednja tri GS ušao u drugu nedelju turnira. Imao je težak meč sa Sonegom, to je prelomio. Psihički je stabilan. Neće se iznenaditi ovom velikom prilikom. Očekujem tvrd meč i nadam se da ću biti na željenom nivou”, zaključio je Novak Đoković.