ĐOKOVIĆ OTKRIO ŠTA JE TAJNI RECEPT: Jedini način za mene je...

Novak Đoković nakon što je osvojio titulu na Masters turniru u Sinsinatiju objasnio je šta mu je sve potrebno da nastavi da igra sjajno i u 37. godini.

Najbolji srpski teniser nakon odigranog finala u Sinsinatiju rekao je da može da ostane u vrhu.

“Moram da vjerujem da mogu – vejrujem i govorim sebi da takav način razmišljanja i njegovo njegovanje predstavlja jedini način da mogu da se takmičim sa mladim momcima poput Alkarasa“, istakao je Đoković, a onda ishvalio Španca.

“On je lider nove generacije, ono što je uradio u poslednje dvije godine… Teško je pronaći nove pozitivne riječi od onih koje smo već rekli. Pohvale su tu, nevjerovatan tip, nosi se dobro na terenu i van njega, neverovatan igrač. Jedini način za mene da nastavim da igram u ovim godinama jeste da povećam još više rad tokom čitavog dana, da mislim na svaki, pa i najmanji detalj koji će mi pomoći da održim visok nivo.”

Naredni turnir koji ga čeka je Grend slem US Open.

“US Open i grend slem turniri su moji najveći ciljevi tokom godina. Kada sam došao ovdje u Sinsinati, nijesam znao kako ću se osjećati jer nijesam igrao na betonu od februara, nijesam bio u SAD dvije godine. Bio sam uzbuđen, htio sam da odigram nekoliko mečeva prije Njujorka, nijesam mogao da poželim bolji turnir od ovog, do finala nijesam izgubio ni set, igrao sam sjajan tenis, finale je bilo najbolji način da krunišem sve”, zaključio je Novak Đoković.