LAJOVIĆ PRIJE FINALA: Ukoliko nastaviš da igraš ovako, osvojićeš sve

Oglasio se Dušan Lajović prije finala porotiv Rusa Andreja Rubljova u finalu Srpska Open.

Srpski teniser savladao je zemljaka Miomira Kecmanovića posle preokreta od – 4:6, 7:6, 6:4.

“Pričao sam o tome. Mislim da me je malo vratio u život. Napravio je duplu grešku u gemu u kojem je servirao za meč. Fizički sam bio umoran od jučerašnjeg meča. Trudio sam se da se borim do kraja. Dao sam sve od sebe i to se isplatilo u trećem setu. Kontrolisao sam više poene, naročito na početku. Bio sam jako umoran. Bila je to borba do kraja. Osjećao sam da igram dobro, da on igra dobro, da obojica dajemo najbolje. Mnogo energije je bilo potrebno za razmjene. Veoma dobar meč, nadam se da ću se oporaviti do sjutra”, počeo je Lajović.

Lajović ističe da je drugačije igrao protiv Kecmanovića, nego protiv Novaka.

“Mislim da je priprema bila drugačija, osjećao sam i umor posle meča sa Novakom. Probao sam da se pripremim mentalno i emotivno da budem tu svaki poen jer sam znao da sa upalama i teškim mečom od juče neće biti najidealniji tenis sa moje strane. Neće biti kvalitetni poeni kao juče. Pretpostavio sam da će biti više neiznuđenih grešaka, ali sam to sa druge strane sebi i rekao, to je sport. Mentalno sam bio tu, u nekim trenucima je bilo teško. Bio je na korak do pobede, ali treba završiti meč. Osjećao sam da ukoliko uđem u zaršnicu drugog seta”.

“Ukoliko nastaviš da igraš ovako, osvojićeš sve. Rekao sam mu: ’Polako’. Završnica je bila više fizički, nego teniski. Moglo je da ode na obje strane”.

Nakon meča na teren je stigao i njegov pas Rio.

“On nema predstavu šta se dešava. Nijesam znao da će ga izvesti. Ne provodim mnogo vremena sa njim. Ima 13 kilograma, a dozvoljeno je osam da se unese u avion, tako da on ostaje kod kuće. Obožavam da provodim vreme sa njim. I svaki trenutak koristim da provodim vreme sa njim”, zaključio je Dušan Lajović.

Lajović i Rubljov igraju danas od 14.00.