Nadal u potopu emocija: Život i tijelo su mi poslali signale

Rafael Nadal sa velikim emocijama se oprostio od Mastersa u Madridu, za koji je dodao da mu je bio važniji od grend slemova.

Slavni Španski teniser je sinoć odigrao poslednji profesionalni meč protiv Jirija Lehečke od kojeg je poražen u dva seta, rezultatom 7:5, 6:4 u gradu koji smatra svojim.

“Ovo je šala, vraćam se sledeće godine”, pokušao je Nadal da nasmije publiku koja je već bila u suzama.

“Težak dan za mene, ali život i tijelo su mi poslali signale da je pravo vrijeme. Mogu samo da zahvalim svima koji su mi pomogli u karijeri u nekom trenutku. Nije još gotovo, ali evo ga.To je poklon koji ste mi davali 21 godinu. Madrid mi je bio važniji od Grend slema. Emocije Madrida će ostati zauvijek sa mnom. Imao sam sreće da što sam uspio da pretvorim hobi u posao i da ga dobro radim i ne tražim ništa više,” kaže Nadal.

“Nadam se da sam uspio da budem dobar primjer za nove generacije. To je važnije od titula. Nadam se da sam izazvao pozitivne emocije. Jedino što mogu da kažem je hvala“, dodaje je Nadal.

REGISTRUJTE SE uz promo kod SPORT i prva doza bonusa dolazi odmah nakon toga!

“Nijesam želio da plačem, jer još nijesam završio svoj put sa reketom u ruci. Bila je ovo izuzetno emotivna noć. Ali nije vrijeme da pustim sve što imam u sebi u smislu emocija i ne želim da oslobodim sav taj adrenalin koji nijesam mogao da zamislim ovdje sa 38 godina”.

Nadal je dodao da ima u planu da nastupa u Rimu.

“Želim da igram u Rimu. Naporno ću raditi da se to ostvari. To je jedan od najvažnijih turnira u mojoj karijeri, osvojio sam ga 10 puta”, zaključio je Rafael Nadal.