RODIK OBJASNIO: Kako je sunce zašlo, nešto se promijenilo

Finale koje su je odigrano između Novaka Đokovića i Karlosa Alkarasa u Sinsinatiju još uvijek je tema u svijetu tenisa.

U tom finalu najbolji srpski teniser je slavio posle preokreta i rezultata od 5:7, 7:6 (7), 7:6 (4), nakon čega se oglasio i Amerikanac Endi Rodik.

Novak je morao baš da se potrudi, mislio sam da je bio gotov, ali onda pogledate i vidite da je na tri sata i 50 minuta djelovao bolje nego što je bio u prvom setu. Novak je apsolutno nešto posebno. Sa 36 godina biti u stanju da uradite tako nešto, posebno to da se tako oporavite, to je sjajno“, istakao Rodik za Tenis Čenel i nastavio:

Većina je dala komentar na to što je sudija dozvolio da Novak ide u svlačionicu dva puta.

Kako je sunce zašlo, nešto se promijenilo. Bilo je jako sunce, jaka vrelina. Kako su uslovi postali malo bolji, Novak je uzao par odmora, izračunao je da može da rizikuje i da pita da ode da promijeni odjeću. Sudije je rekao da je to u redu. Možemo dan i noć da pričamo o tome da li je to bilo ispravno, ali ne možemo da se ljutimo na Novaka što ga je pitao. Na sudiji je da primijeni pravila. Ne bi trebalo niko zbog toga da ga kritikuje i nadam se da neće. Ipak, pronaći put da se sve to prođe na ovaj ili onaj način, to je brilijantno”, dodao je Rodik.

Da li je ovo bio najbolji meč u tri seta koji je gledao upitali su ga novinari?

Ne znam da li je najbolji, ali ne biste bili blesavi ni da kažete da jeste. Ne mislim da je to preterivanje. Bio je to jedan od fizički najzahtevnijih mečeva, bitka prepuna drame uz publiku koja je bila apsolutno spremna da uživa u svemu tome. Imali ste sve što ste želeli. Mnogo mečeva uzdižemo i ponekad se zanesemo. Ne vjerujem da bismo pogrešili da jedan ovakav meč hvalimo previše“, zaključio je nekadašnji broj jedan Endi Rodik.