ROLAND GAROS TREBA DA UVEDE NOVA PRAVILA: Ako nijesu prošle godine…

Patrik Mekinro nekadašnji direktor Dejvis kup timas SAD oglasio se jer ima predloge za organizaciju Roland Garosa.

Njegov predlog upućen je apsolutnom rekorderu tog Grend slema – Rafaelu Nadalu.

Iako je Nadalov dolazak pod znakom pitanja ove godine na Roland Garos, Patrik ističe da bi trebalo da se promijene pravila za nosioce turnira i da Rafa treba da bude jedan od prva dva nosioca.

Pao je na 15. mjesto, biće interesantno na kom mjestu će doći u Pariz. Teniska federacija Francuske uvijek žrijeb zasniva na ATP listi, uvijek su slijedili ta pravila renkinga. Kada je Rafa igrao sa Đokovićem u četvrtfinalu, nije mi se dopalo, ali neće to mijenjati. Ako nijesu prošle godine, ne mogu da zamislim da će sada staviti Rafu za prvog ili drugog nosioca, što lično mislim da bi trebalo da urade. Barem da bude u Top 4, jer sada, ako ne napravi neki čudesan niz na turniaima na šljaci, što se čini nemogućim jer još ne igra, u vrijeme kada dođe na Rolan Garos biće daleko van prvih deset“, istakao je Patrik Mekinro.

Ono što je za sve ljubitelje tenisa sada glavno pitanje je kada se Rafael vraća na teren.

Pitanje oko Nadala je daleko kompleksnije. Ne znamo hoće li biti spreman. Vidjeli smo neke video snimke kako trenira. On obično voli da igra na šljaci pre toga, da se pripremi. On je tip igrača kojem su potrebni mečevi, ali da li mu je potrebno toliko njih u ovoj fazi karijere? Ako je fizički spreman, to je najvažnije za njega, jer onda može da igra. U prva dva kola obično nokautira protivnike. To mu omogućava da igra, da prikupi nekoliko sati na terenu“, zaključio je Mekinro.