DAN KOJI SE NE ZABORAVLJA: Đoković prije 17 godina započeo put prema GOATU!

Novak Đoković je na današnji dan prije 17 godina osvojio prvi turnir na ATP turu.

Na putu do svoje prve titule Đoković je na putu do titule nije izgubio ni set, a savladao je Pašanskog, Ziba, Žiskela, Giljerma Koriju i Masua.

“Temperature su bile između 35 i 40 stepeni, najtoplije izdanje našeg turnira u istoriji, tako da su svi igrači kukali i žalili se. Svi osim Đokovića, on je uvijek šetao kompleksom sa velikim osmijehom, surovi uslovi kao da nisu uticali na njega. Bio je veoma otvoren, ponašao se normalno i sa velikim zadovoljstvom učestvovao je u ‘dječjem danu’ na turniru,”počeo je tadašnji direktor turnira Hans Felijus.

”Nijesu mu mnogo prilazili jer je za holandske medije on još bio prilično nepoznat. Čak su me i pitali zašto sam odabrao njega, ali u tome je bila šarm turnira – dovesti budućeg šampiona. Platili smo mu neki novac da se pojavi, ali u poređenju sa vrhunskim igračima, to nije ni vredno spomena”, rekao je Hans Felijus.

Njegov protivnik u finalu te godine takođe je bio oduševljen Novakom.

“Suprotstavio mi se kao da smo potpuno ravnopravni rivali. Na meču je bio vidljiv njegov spektakularni potencijal. Pomislio sam tada da će sigurno biti među pet najboljih tenisera na ATP listi. Imao je sve, igru i pobednički mentalitet”, istakao je Masu.

Taj meč za Novaka će imati uvijek posebnu težinu.

4 Komentara

    Od pocetka se znalo da ce daleko stici.

    Top

    Rad i trud se na kraju uvijek isplate..

    Rođeni genije sa pet godina je počeo trenirati

Komentarisanje nije dozvoljeno.