SEDMICA U ZNAKU DEJVIS KUPA: Srbija sa Novakom lako do 1/4 finala, Alkaras "odjavio" Špance

Nakon što su se svi Grend slemovi završili dešavanja u ”bijelom sportu” nijesu prestala. Prethodna nedelja bila je jako zanimljiva za sve ljubitelje tenisa.

Najprije svjedočili smo odustajanju Karlosa Alkarsa od nastupa sa reprezentacijom Španije na Dejvis kupu, što je njegovu ekipu dodatno oslabilo, jer su već ranije kao što je već poznato ostali i bez Rafael Nadala koji nije mogao da nastupi jer je njegov oporavak još uvijek u toku.

Zatim ponovo suspenzija Simone Halep, koju su optužili za doping, na šta je ona izjavila da nije kriva i da će se boriti do kraja, jer je u pitanju ”lijek” koji joj je prepisan, a ne doping.

“Međunarodna agencija za teniski integritet (ITIA) potvrđuje da je rumunska teniserka Simona Halep optužena za dalje i odvojeno kršenje Teniskog antidoping programa (TADP), u vezi sa nepravilnostima u njenom biološkom pasošu”, navodi se.

Ono što će ostati zapamćeno još dugi niz godina je doček Novaka Đokovića na balkonu Skupštine kada je izašao sa košarkašima i basketašima, a dočekao ih je veliki broj građana, što kako kaže Novak nikad ranije nije doživio, što dokazuju njegove suze na kraju.

–” Pitali su me: Zbog čega te je to toliko potreslo, dirnulo? Zbog čega si bio toliko emotivan?”. Rekao sam da prije nego što sam izašao na binu Beogradski sindikat je pjevao pesmu koju su posvetili meni. Za nju sam već čuo, ali nijesam očekivao da su čuli i košarkaši i onda kada sam vidio njih kako pevaju i sa kojom strašću, kada su mi rekli da su to slušali svaki dan u svlačionici, na Svjetskom prvenstvu, i prosto ta energija, publika koja je bila nevjerovatna, mnogo mladih ljudi, omladine, koji su nosili srpske trobojke, gde su se pevale naše pjesme…” – rekao je Novak.

Nakon čega se Đoković spakovao da pomogne svojim zemljacima na Dejvis kupu, gdje je odmah narednog dana u prvom meču rutinski izbacio Španca Alehandra Davidoviča Fokinu.

Trenutno stanje Dejvis kupa je sledeće:

GRUPA A: Na čelu je ekipa Kanade sa maksimalnim pobjedama, druga je Italija, treća Čile i poslednja Švedska.

GRUPA B: Australija je prva, druga je Velika Britanija, treća Francuska i na poslednjem mjestu je Švajcarska.

GRUPA C: Sa maksimalnim pobjedama prva je Češka, druga je Srbija, zatim slijede Koreja i Španija.

GRUPA D: Finci su prvi nakon što su savladali SAD, drugi su Holanđani, a poslednja dva mjesta pripadaju SADU i Hrvatima.

Podsjetimo, protivnik Srbije u četvrtfinalu biće ili pobjednik grupe u Splitu, a to je Holandija, ili pobjednik grupe u Mančesteru, a to mogu biti V. Britanija, Australija ili Francuska.

Sezona tenisa 2023 se polako privodi kraju, Novak Đoković najbolji je teniser na svijetu i kako se čini svima ostaće do kraja ove godine.