Siner: Očekujem Novaka na Vimbldonu

Italijanski teniser Janik Siner postao je prvi broj jedan iz te zemlje, ali ipak nije uspio da se domogne borbe za trofej na Rolan Garosu.

“Bio je sjajan momenat kada sam shvatio da sam postao broj 1, ali sam tužan što se nisam plasirao u finale. Čak mi je taj osjećaj tuge što sam finale morao da gledam na TV jači. Utješio sam se što kada sam se sjetio da je za mjesec dana na istom stadionu Olimpijada. Najbolji način da izbrišem ovu gorčinu biće da osvojim zlatnu medalju”, rekao je Siner.

Italijan ima još jedan razlog da ne bude previše oduševljen krunisanjem na svjetskoj listi – jer to nije postao svojom zaslugom.

Da se Novak Đoković nije predao posle osmine finala, pitanje je šta bi bilo. Italijan je za glavni uslov imao plasman u finale, a to nije ostvario.

Sa obzirom na činjenicu da i Đoković i Karlos Alkaras brane dosta poena do kraja ljeta, biće miran na vrhu makar nekoliko nedelja. On se na teren vraća u Haleu pa ide u London.

“Očekujem Đoković igra na Vimbldonu. Njegov cilj je da se vrati na teren što je brže moguće i da će usjpeti to da ostvari već u Londonu. Bio bi veliki gubitak ne vidjeti ga tamo”, kaže Siner.

Registrujte se uz promo kod SPORT, preuzmite bonus i kladite se na najbolju sportsku ponudu klikom OVDJE.

Za sljedeći cilj bira što duži ostanak na vrhu.

“Želim da vidim koliko mogu da bude gore, da vidim u kojim segmentima mogu da se popravim, da vidim kako ću igrati na travi, jer sam proše godine prošao kroz probleme. Kada se popneš na jednu planinu, pojavi se sljedeća na horizontu. Zato treba ići korak po korak.”

Svjestan je i da će od narednog turnira biti u promijenjenoj situaciji – svi će ga progoniti.

“Moji protivnici više neće imati šta da izgube protiv mene, dok ću ja imati sve da izgubim. To je emotivan dio statusa prvog na svijetu i to mi se dopada. Moraću još više da radim kako bih imao nova rješenja na terenu i to će biti moj sljedeći korak. Želim da postanem nepredvidljiv u igri”, objasnio je Siner kako vidi borbu za ostanak na vrhu.

Postavi odgovor