ATP LISTA: Đoković slavi jubilej od 400 nedelja, šta još treba da uradi da se proglasi GOATOM?

Novak Đoković ovog ponedeljka nadmašio je sam sebe i započeo jubilarnu, 400. nedelju vladavine na ATP listi.

U istoriji tenisa nemamo nikog ko je proveo više nedelja na prvom mjestu kao Đoković, najbliži je ostao Rodžer Federer sa 310 nedelja.

Kada su u ”bijelom sportu” vladali Ivan Lendl, Pit Sampras i neki drugi, mislilo se da će biti nemoguće nadmašiti ih, sve dok se nije pojavio srpski teniser.

Nakon maestralnog trijumfa u Torinu i pobjede nad Janikom Sinerom u finalu Mastersa, Novak na novoj ATP listi ima 11.245 poena, što znači da mu je prvo mjesto sigurno do Australijan Opena.

Na kraju sezone razlika izmeću Novaka i Karlosa Alkarasa je 2.390 poena, a na trećem mjestu završava Danil Medvedev sa 7.600.

Iako ima 36 godina ovo je jedna od najboljih sezona koje je igrao Novak, što je i sam rekao. Kada se završi Australijan Open akumuliraće na 410. nedelja na vrhu i tako pobjeći Rodžeru Federu za ravno 100 nedelja!

Na kraju sezone Đoković u svojim rukama ima sledeće rekorde – (24), najviše masters titula (40), prvog mjesta na kraju godine (8), najviše pobjeda nad igračima iz Top 10 (257), najviše osvojenih poena u jednoj sezoni (16.950)…