RAFAEL NADAL UPITAN ZA NASTAVAK: Bol je na istom mjestu...

Oglasio se Rafael Nadal i prokomentarisao bol zbog kojeg je morao da zatraži medicinski tajm-aut.

Španac je propustio tri meč lopte u četvrtfinalu turnira u Brizbejnu protiv Džordana Tompsona, od kojeg je i izgubio nakon preokreta.

Bol je na istom mjestu, ali osjećam da je mišić u pitanju od umora. Prošle sezone je to bila tetiva i osjećaj je bio potpuno drugačiji. Više sam osjetio. Jedini problem je što je isto mjesto, pa sam zabrinutiji nego inače”, počeo je Nadal i dodao:

“Nadam se da su mišić ’napunjeni’ posle nekoliko dana napora i veoma teškog meča. Već sam rekao da mi je cilj da budem konkurentan za nekoliko mjeseci. Tačno je da sam odigrao dva meča. Mnoge stvari mogu da se dogode mom tijelu poslije godinu dana bez takmičenja. Nadam se da je samo mišić u tom predjelu opterećen”.

Rafael je počeo sjajno na prvom turniru ove godine i savladao najprije Dominik Tima, a zatim i Džejsona Kublera.

Već sam rekao da nijesam došao ovdje da osvajam turnire. Došao sam da ponovo igram tenis i dam sve od sebe. Nadam se da ću se osjećati bolje za nekoliko dana. Ako ne, uradiću testove. Vidjećemo šta se dešava”.

Rafa će ove nedelje trenirati u Melburnu, gdje će se spremiti za početak Australijan Opena od 14. januara.

“Ono što je sada bitno je da sam uspio da odigram tri meča u Brizbejnu. Moj rival je igrao dobro i moramo mu odati priznanje”, zaključio je Nadal.