ĐOKOVIĆ UZVRATIO: Hajde da imamo gozbu!

Novaka Đokovića još jedan meč dijeli do osme titule, kao i 24. Grend slema.

Do finala je došao tako što je srspki as bio bolji od Janika Sinera za svoje deveto, a Španac od Danila Medvedeva za prvi meč za titulu u Londonu u karijeri.

“Ovo je vjerovatno najiščekivanije finale od početka turnira za većinu ljudi. Biće to njegovo prvo finale na Vimbldonu. Baš je mlad, ali je već veoma konstantan, čak i na travi, malo ko je očekivao da igra ovako dobro. Njegov stil igre je napravljen za šlljaku i sporije betone, ali on se nevjerovatno brzo adaptirao na sve podloge i izazove koje mu postavljaju razni protivnici. Vidim ovo kao veliku snagu njegovu jer mislim da je to i jedna od mojih najvećih snaga tokom karijere, jer sam ja znao kako da najbolje odgovaram na razne izazove”, počeo je Đoković.

Novak je svjestan koliko je Karlos napredovao na travi.

“Čestitam njemu, sjajan je momak, on poštuje istoriju sporta i sve ljude, nemam ništa loše da kažem o njemu. I za njegov tim i porodicu. Gledao sam ga u Kvinsu malo, već ima veoma dobru igru na travi, tako da, ako je suditi o tome kako su ostali odigrali, mislim da je ovo najbolje finale koje smo mogli da igramo. Obojica smo u dobroj formi, obojica želimo ovu titulu i jedva čekam taj meč. Biće to najveći izazov koji mogu da imam u ovom trenutku, i fizički i mentalno i emotivno”, dodao je Đoković.

“On je jedan od najbržih momaka na turu i može da uradi šta hoće praktično na terenu, a smatram sebe i veoma kompletnim igračem. U Parizu smo imali dosta dobar meč, dok on nije krenuo da ima fizičke probleme. Mislim da je publika uživala u tome. Sada smo u drugačijim uslovima, trava je neuporediva sa šljakom. Da, imam više iskustva igranja Vimbldon finala nego on, ali on je u sjajnoj formi, gladan je, mlad”, zaključio je Đoković i dodao:

“Ali, i ja sam gladan, tako da – hajde da imamo gozbu.”