Zimonjića još uvijek boli Dejvic kup: Izdao me, mi smo bili stvarno kao braća

Legendarni bivši srpski teniser Nenad Zimonjić dotakao se teme kako je smijenjen putem telefona sa mesta selektora Dejvis kup tima Srbije.

Prije četiri godine Nenad je bio na čelu  nacionalnog tima, kada je dobio iznenadni poziv od strane Viktora Troickog, koji se javio u ime igrača.

Bili su neki smiješni razlozi, na koje su dobili argumentovane odgovore. Glupo bi bilo i ja to da spominjem, jer po meni nije cilj da ja sad nekoga pokažem u lošem svijetlu ili bilo kako drugačije. Jednostavno, opet neka vrsta edukacije, i taj sastanak je bio to. Ej, ljudi, ne radi se to na ovaj način. Radi se ili kažete ‘hvala, Ziki, na svemu što si uradio za reprezentaciju, želimo Viktoru da damo šansu’. Okej, nema problema“, počeo je Zimonjić i nastavio:

Novinari su ga upitali da li se zbog ovog poteza osjećao izdanim.

Može da se kaže tako. Jako je teško reći… Mi smo bili stvarno kao braća. I onda je jako težak bio taj momenat. Opet, dosta stvari smo zajedno prošli. Nekako, način na koji je sve to urađeno je mnogo loš. I način na koji je Savez isto odreagovao, da su napisali bukvalno jednu rečenicu saopštenja ‘zahvaljujemo se na saradnji…’ Ja mislim da niko u istoriji našeg sporta teniskog nije dao više za reprezentaciju od mene“, jasan je Zimonjić.

REGISTRUJTE SE uz promo kod SPORT i prva doza bonusa dolazi odmah nakon toga!

Dotakao se i teme oko saradnje sa Novakom Đokovićem koja je počela ovog proljeća.

Novak je mene pitao ‘je l’ možeš da budeš tu na treninzima, na mečevima?’ Jer, ja ga jako dobro poznajem. Sa druge strane, on je neko ko ima izuzetno poštovanje prema meni i zna koliko znam. Meni je drago da sam uspio da pomognem, i to je meni bilo jedno veliko iskustvo“, podvukao je Nenad Zimonjić.

PROČITAJ JOŠ: Madrid Open: Svi osvajači ovog turnira kroz vremeplov!