AMERIKANKA POTVRDILA: Zvala sam Janika Sinera budućnošću tenisa, u 2023. smo otkrili da je ta budućnost sada!

Nekadašnja osvajačica US Opena, Trejsi Ostin ističe da je tenis u sigurnim rukama i da je oduševljena igrama Janik Sinera.

Legendarna Amerikanka uputila je prelijepe riječi Italijanu koji je godinu završio uz skor 65-14 i kao četvrti na svjetskoj ATP listi.

Ona je istakla da je Janik napredovao više nego što je mogla da zamisli da će napredovati.

Nekoliko godina zvala sam Janika Sinera budućnošću tenisa. U 2023. smo otkrili da je ta budućnost sada“, rekla je Trejsi.

Ove godine je pvi put Siner stigao do polufinala Vimbldona, gdje je savladan od Novaka Đokovića.

Ovo je bila godina Sinerovog proboja u elitu. Na Vimbldonu, bio je u prvom grend slem polufinalu. U Torontu, osvojio je prvu masters titulu. Na ATP finalu, prva pobjeda protiv Đokovića. I na sve to, 3:0 u Dejvis kupu, vodio je Italiju do prve titule od 1976. godine. To je 25 godina prije nego što je on rođen“, dodala je Ostinova.

Nakon čega je znato napredovao.

Napredovao je u svim kategorijama ove godine. Ranije, bilo je nezaboravnih mečeva kada je bio za malo kratak. Oduvijek je bio neko ko napada lopticu, ko igra bez straha, sa mentalitetom skijaša. Postao je stalniji, ima bolji slajs bekhend, volej i servis. Mnogo zasluga ide na račun napornog rada sa trenerima Simoneom Vanjocijem i Darenom Kejhilom. Lijepo je vidjeti kako je sve to uspio da ujedini”, zaključila je bivša američka teniserka.