ZVEREV BOLUJE OD DIJABETESA: Ako to ne uradim, moj život će biti u opasnosti, ova diskusija nema smisla

Aleksandar Zverev teniser iz Njemačke prošao je kroz veliku dramu tokom susreta osmine finala Rolan Garosa.

Tokom duela protiv Dimitrova imao je Zverev nesvakidašnju situaciju sa kojom je imao probleme sa organizatorima.

Naime, od svoje treće godine boluje od dijabetesa, a kada je sebi trebao da da injekciju insulina, suočio se sa problemom.

“Rekli su mi da moram da napustim teren, da će se to računati kao pauza za toalet. Odgovorio sam: “Momci, hajde” Imam samo dvije pauze za toalet, a u duelu od pet setova moram četiri ili pet puta da ubrizgam insulin.” Pa sam im objasnio da ovo ne može da bude tako, jer bi to značilo da mi ne dozvoljavaju nešto što je neophodno za moje dobro, za moj život”, počeo je Zverev i dodao:

“Nazornik koji nije ni znao za ovo je ušao u sobu i uspaničio se kad me je vidio. “Ne, ne, ne, ne možete to da radite. Mora doktor da dođe i ubrizga vam injekciju. Objasnio sma mu da imam dijabetes odmalena i da tačno znam šta radimo. Ipak, on nije mijenjao stav. Rekli su da izgleda čudno kad ovo radim na terenu. Ako to ne uradim, moj život će biti u opasnosti. Ova diskusija nema smisla.”

Posle nekoliko pitanja novinari su ga pitali zbog čega ga porede sa lavom?

“Ovako stvari stoje, lav spava 18 sati dnevno, ima seks četiri sata dnevno i jede za dvoje? Meni to zvuči sasvim dobro, da se razumemo” – rekao je kroz smijeh Zverev, a onda nastavio:

“Ne znam odgovor na to, iskreno. To je vjerovatno zbog moje frizure, a vjerovatno i zbog mog vikanja na terenu.”