AEK TRAŽI ELIMINACIJU DINAMA: Hoće li ubica biti na tribinama?

Šampion Grčke, ekipa AEK-a, objavila je saopštenje u kojem traži žestoku kaznu za Dinamo iz Zagreba zbog navijačkih nereda koji su se dogodili u Atini.

Saopštenje kluba prenosimo u cjelosti:

”Potpuno isto pitanje koje muči naše navijače, što doznajemo zadnjih sati na sve načine, muči i nas: Kako je moguće da nakon varvarskog ubistva Mihalisa od strane čopora vagabundskih kriminalaca iz Hrvatske, AEK može ući na teren i igrati protiv ove ekipe?

Hoće li neki od njegovih ubica biti na tribinama? Hoće li tamo biti njihovi saradnici u zločinu koji danas na društvenim mrežama slave ubistvo koje su počinili njihovi prijatelji? Oni koji proklinju naš svijet i ponose se ubistvom koje su počinili njihovi saradnici u organizovanom kriminalu?

Ko nas zapravo tjera da tu utakmice igramo dok kaplje krv našeg ubijenog navijača i ostalih teško povrijeđenih? Kad svi znaju da su oni koji su ovdje došli ubijati sastavni dio organizacije s kojom moramo igrati fudbal?

Je li lobiranje Hrvata u okvirima UEFA važnije od ljudskih života koje su ubice oduzele? I zahtijeva li dobrobit evropskog fudbala da naše igrače tjeramo da igraju kao da se ništa nije dogodilo?

Postoji samo jedan način: Trenutna i stroga kazna odmah! Civilizovani evropski fudbalski svijet to čeka. Zajedno s AEK-om!” stoji u saopštenju.

2 Komentara

    101% podrzavam ovaj zahtjev!

    Dosta mracna tema. Neko ce morati da snosi odgovornost.

Komentarisanje nije dozvoljeno.