Ben Vajt odbio poziv Sautgejta

Zvijezda Arsenala, Ben Vajt odbio je poziv selektora Engleske Gareta Sautgejta koji ga je imao u planu za martovske mečeve.

Sautgejt je objavio spisak igrača za naredne prijateljske mečeve protiv Brazila i Belgije i spiskom iznenadio tamošnju fudbalsku javnost.

On je pozvao igrače koji imaju iza sebe jako lošu sezonu, kao što su Džordan Henderson, Hari Megvajer i Markusa Rašforda.Osim toga veliko iznenađenje je bilo što Bena Vajta nema na spisku.

Razlog njegovog izostanka Sautgejt je objasnio: “To je definitivno pitanje koje treba da postavite. Gledajući formu, ne mogu da kažem da ne zaslužuje da bude ovdje.Imali smo poziv od Arsenalovog sportsko direktora,Edua, koji nam je rekao da Ben Vajt ne želi da bude razmatran kao opcija za reprezentaciju.Velika šteta, on je igrač koji mi se zaista sviđa, igrač kojeg smo vodili na EURO dok je bio u Brajtonu, igrač kojeg smo vodili i na Mundijal.Pričao sam sa njim posle Katara, jer sam bio odlučan da ga pozovem, ali sam osjetio suzdržanost sa njegove strane.Ne znam u potpunosti zašto je to tako, ali moram to da poštujem.”

Ben Vajt briljira u dresu Arsenala sa kojim je produžio saradnju do 2028. godine.

REGISTRUJTE SE uz promo kod SPORT i prva doza bonusa dolazi odmah nakon toga!