Benzema se nije pojavio na sudu!

Francuski reprezentativac i napadač Real Madrida Karim Benzema se nije pojavio na suđenju za pokušaj ucjene saigrača iz francuske reprezentacije Matjea Valbuene.

Njegov advokatski tim je rekao na sudu u Versaju da su profesionalne obaveze onemogućile njihovog klijenta da prisustvuje. 

Naime, Karim se tereti da je 2015. godine, u saradnji sa još četiri osobe, ucjenjivao Vlabuenu da će objaviti video snimak ekspilicitnog sadržaja ukoliko ne isplati, navodno, između 50 i 100 .

“Čekao sam šest godina i ići ću do kraja. Samo se Benzema nije pojavio na sudu. Šteta, ali šta da radimo. Ovdje ćemo ostati koliko god je potrebno,“ rekao je Valbuena.

Kada je priča izašla u medije, selektor Francuske Didije Dešam izbacio je obojicu igrača iz reprezentacije. Karim pet godina nije pozivan u reprezentaciju Francuske, sve do Evropskog prvenstva koje je održano ovog ljeta.

Benzema je sve optužbe negirao.

2 Komentara

    Nece Valbuene rijesiti to na lagan nacin… Kao da ne zna kako je nama običnim smrtnicima 😂 kada mogu tako pojedini da se povlace 10 godina po sudovima, moze i on.

    Kad mu može biti zašto bi žurio ima se kad javiti nije trka 😂

Komentarisanje nije dozvoljeno.