Bepe Marota na čelu Intera

Fudbalski klub Inter saopštio je danas da će Bepe Marota novi predsjednik italijanskog šampiona.

Marota je na funkciji zamijenio Stivena Džanga, koji je vodio klub šest godina, a obavljaće i funkciju izvršnog direktora sporta.

Prvi sastanak akcionara Intera održan je danas pod novim vlasnikom kluba, a tokom sastanka postavljen je desetočlani odbor direktora.

Američki fond Ouktri (Oaktree) 22. maja je preuzeo klub od kineske kompanije Suning.

“Pun sam emocija. Biti predsjednik tako velikog kluba u svijetu fudbala je uzbudljivo i inspirišuće. Ja sam predsjednik koji voli svoj posao, za koji vjerujem da ga dobro poznajem. Međutim, ja sam u velikom klubu i biće mi potrebna pomoć svih kolega. Naš model zasnovan je na velikom ljudskom nasleđu, koje je polazna tačka svakog uspjeha i uključuje kompetentnost i motivaciju”, rekao je Marota.

On je rekao da nije očekivao imenovanje na tu funkciju.

“Već sam zahvalio Ouktriju na povjerenju. Ovo je bilo neočekivano i zahvalan sam na ovoj velikoj prilici”, naveo je on.

“Kao predsjednik, razmišljam o Đakintu Faketiju, kome sam sličan. Jasno je da više nije vrijeme za predsjednike koji prave velike investicije, kao Morati, Frecoli ili Ernesto Pelegrini. Nažalost, fudbal sada ima drugačiju dimenziju, ali sigurno, ovi predsjednici su mi pokazali kojim putem da idem. Svako od njih je izuzetno vrijedan”, dodao je Marota.

Marota je bio jako uspješan sportski funkcioner gdje god da je radio. Bio je dio projetka Sampdorije, Juventusa, ali i već jednom Inter.

“Inter u svojoj DNK ima težnju za pobjedom i uz velike zasluge i ove godine imamo da proslavimo veliki uspjeh. Druga zvjezdica u skudetu ulazi u istoriju u sezoni koja je postavila temelje za budućnost. Pobjeđivati u fudbalu danas prije svega znači da imate finansijsku održivost. Ouktri i ovaj menadžment imaju veoma težak zadatak, izazov je da obezbijedimo da porodica nero-azura može da se istakne i zadrži lidersku ulogu koju smo osvojili u Italiji i kojoj takođe težimo na evropskom nivou”, rekao je Marota.

Registrujte se uz promo kod SPORT, preuzmite bonus i kladite se na najbolju sportsku ponudu klikom OVDJE.