Berluskoni: Moramo sad da osvojimo Skudeto i Ligu šampiona

Vlasnik Monce i bivši vlasnik Milana i italijanski premijer, Silvio Berluskoni rekao je da želi da sa tim fudbalskim klubom osvoji Skudeto i Ligu šampiona.

Fudbaleri Monce obezbijedili su sinoć plasman u Seriju A pošto su u finalu doigravanja poslije produžetaka pobijedili Pizu sa 4:3, nakon što su u prvom meču slavili sa 2:1.

“Mislili smo da ćemo uspjeti i prošle godine, ali nijesmo imali sreće. Ovog puta smo se borili cijele sezone. Nije bilo lako, ali uspjeli smo i u Seriji A smo”, rekao je Berluskoni za Italija.

Monca je osnovana 1912. godine, bankrotirala je 2016. i morala je ponovo da krene iz amaterske lige. Dvije godine kasnije taj klub je kupio bivši vlasnik i pod njegovim vođstvom je sada izborila prvi plasman u Seriju A u istoriji kluba.

“Pošto smo sada u Seriji A, moramo osvojiti Skudeto, plasirati se u Ligu šampiona i takođe i nju osvojiti. Navikao sam da pobjeđujem”, rekao je Berluskoni.

Sumirajući tek završenu sezonu, Berluskoni je istakao da je bila izuzetno pozitivna.

“Ovo je bila izvanredna godina sa dobrim rezultatima za moje srce – Milan je postao šampion, a Monca se plasirala u Seriju A”, zaključio je vlasnik Monce.