BRAZILSKI FUDBAL TRESE KRIZA: Novi preokret u posljednjem trenutku

Sudija Vrhovnog suda Brazila naložio je ovog četvrtka da se Ednaldo Rodrigez vrati na mjesto predsjednika Brazilske fudbalske konfederacije.

To je novi potez kojim je otvorio novo poglavlje u slučaju koji mjesecima unazad potresa fudbal. Preliminarna odluka sudije Gilmara Mendeza poništava prethodnu kojom je smijenjen prvi tamnoputi predsjednik fudbalske konfederacije te zemlje.

“Ovim obustavljam dejstvo kazne koju je izrekao Sud pravde u Rio de Žaneiru i naređujem da se hitno vrati na funkciju rukovodstva izabranog od strane generalne skupštine 23. marta 2022. godine.” piše sudija Mendez.

Ova prvostepena odluka, donesena 7. decembra, gurnula je u prvi plan fudbalske vlasti, što je doprinijelo lošim sportskim rezultatima reprezentacije i neuspjelom pokušaju da se na trenersko mjesto imenuje Karlo Anćeloti, trener Real Madrida.

Izvor Conmebola je naznačio da FIFA i Južnoamerička konfederacija neće tolerisati bilo kakvo miješanje države u upravljanje savezima i da neće oklijevati da suspenduju Brazil ako Rodriguez ne bude vraćen na dužnost.