Danijele Orsato odsvirao kraj

Čuveni italijanski fudbalski sudija Danijele Orsato juče je posljednji put dijelio pravdu na meču u Seriji A.

On, ipak, nije defininitivno završio karijeru pošto će suditi mečeve na predstojećem Euru nakon čega će okačiti pištaljku “o klin”.

Njega su posle utakmice Atalante i Fiorentine, njegove posljednje u karijeri u Seriji A, aplauzom i poklonima počastili igrači oba tima.

Orsato je na teren izašao sa sinom i potom prošao kroz špalir oba tima.

”Jedan od najboljih sudija u istoriji završava sa aktivnim suđenjem.” rekao je o Orsatu direktor Fiorentine Daniele Prade.

Lijepe riječi za Orsata imao je i trener Atalante Gasperini.

”Zasluženo je sve ovo što mu je priređeno. Ne znam da li je baš pošteno da sudije završavaju karijeru po osnovu godina, ali mislim da bi i drugi kriterijumi trebalo da se uzmu u obzir. Orsatu se mora čestitati i vjerujem da će njegova karijera poslužiti kao primjer mlađim sudijama. On i dalje može mnogo da pruži.” rekao je Gasperini.

Zadnju evropsku utakmicu Orsato je sudio u maju, polufinale Lige šampiona između Borusije i Pari Sen Žermena.

FIFA značku nosio je od 2010. godine.

Najveći uspjeh u karijeri, na klupskom planu, postigao je 2020. godine kada je sudio finale Lige šampiona između PSŽ-a i Bajerna.

Dijelio je i pravdu u polufinalu Svjetskog prvenstva u Kataru 2022. godine između Argentine i Hrvatske poslije kojeg je bio na udaru poražene strane i kapitena “kockastih” Luke Modrića koji je Orsata nazvao “najgorim sudijom u istoriji”.

Registrujte se uz promo kod SPORT, preuzmite bonus i kladite se na najbolju sportsku ponudu klikom OVDJE.