EURO već ima 12 povrijeđenih!

je počeo euforija se ne smiruje, ali jedan mali detalj pretenduje da pokvari cjelokupan doživljaj, pogotovu ako se nešto ne promijeni.

Kristijan Eriksen se samo srušio u toku meča Danske i Finske na Evropskom prvenstvu, ljekari su morali da ga oživljavaju na terenu, ali posle velike drame – ipak će biti dobro.

Međutim, to je samo jedna u moru nesrećnih okolnosi koja je zadesila ovogodišnji EURO. Pored reprezentativca Danske, čak 11 fudbalera se suočilo sa povredama već nakon dva dana šampionata.

Tako je za samo 48 sati Evropskog prvenstva došlo do zdravstvenih problema kod čak 11 fudbalera, ako ne računamo one koji su djelimično povrijeđeni došli na turnir.

Pored Eriksena, težu povredu lica (dvostruka fraktura) na meču protiv Rusije doživio je Timoti Kastanj (Belgija) i za njega je EURO2020 već završeno, dok je i golman Jirži Pavlenka (Češka) morao da se povuče sa prvenstva zbog problema sa leđima.

Osim njih povrede su na treninzima ili mečevima doživjeli i sledeći igrači: Jan Fertongen (Belgija), Juri Žirkov (Rusija), Daler Kuzjajev (Rusija), Kifer Mur (Vels), Alesandro Florenci (Italija), Jonas Hofman (Njemačka), Jens Kajuste (Švedska) i Albin Ekdal (Švedska), dok je i korona virus napravio pometnju u reprezentaciji Španije i Portugala.

Znamo da je Serhio Buskets pozitivan na korona virus i nije sigurno da će igrati na EURO2020, ali je sigurno da Žoao Kanselo neće za Portugal.