Faruk Hadžibegić: Nemamo poseban pritisak, želimo tri boda

Selektor fudbalske reprezentacije Faruk Hadžibegić pohvalio je voljni momenat kod igrača pred ključne mečeve u C diviziji Lige nacija i nastojanju da se izbori plasman u viši rang ovog Uefinog takmičenja.

“Hrabri sokoli” sjutra igraju protiv Azerbejdžana na neutralnom terenu u hrvatskom Zaprešiću. Pobjeda je imperativ…

“Nemamo poseban pritisak, svjesni smo situacije. Samo želim tri boda, a svaka je utakmica različita. Radili smo ozbiljno, sa idejom da pobijedimo i nadam se da ćemo naći rješenje kao što smo uradili u Podgorici”, kazao je Hadžibegić.

Crna Gora je prvi međusobni duel protiv Azerbejdžana dobila sa lagodnih 2:0. Selektor ovog puta na raspolaganju neće imati dvojicu igrača zbog koronavirusa, Simić nema pravo igranja, Vukčević je povrijeđen…

“Žao mi je što nismo kompletni, izgubili smo još jednog igrača zbog koronavirusa. Međutim, noramo da zaboravimo na probleme, da se prilagodimo višoj sili. Pokušavamo da sporedne probleme zanemarimo i da budemo optimisti. Zadovoljan sam angažmanom igrača i motivom da ostvare rezultat koji nas interesuje”, naglasio je Faruk Hadžibegić.

Vratio se Stefan Mugoša, koji nije igrao od novembra prošle godine.

“Njegovo prisustvo daje novu soluciju, veliki je plus što je sa nama. Od kada smo prošle godine završili kvalifikacije ua Evropsko prvenstvo, želimo da nastavimo pozitivnu dinamiku između nas. Želimo i da širimo krug reprezentativaca, i ja svjesno ulazim u taj rizik”, rekao je Faruk Hadžibegić.

Utakmica u Zaprešiću počinje u 18 časova. U istom terminu, vodeći gostuje Kipru.