VLADA INTERVENISALA: Fudbalerke Španije prisiljene da se pojave na okupljanju (VIDEO)

Okršaj igračica španske reprezentacije i fudbalskog saveza te zemlje je nakon gotovo sedmočasovnog sastanka završen skoro pa potpunim dogovorom, barem su tako prenijeli zvaničnici, ali tu priču ne potvrđuju izrazi lica fudbalerki koje su se danas pojavile na stadion.

Fudbalerke Španije bile su u centru javnosti gotovo cijelih mjesec dana, ali ne zbog osvajanja Mundijala, već zbog protesta koje vode protiv fudbalskog saveza te države.

Cijeli problem navodno je riješen, pa su samo dvije od 23 igračice koje su pozvane na današnje okupljanje, izrazile želju da napušte ekipu.

Španija će se u Ligi nacija suočiti sa reprezentacijama Švedske i Švajcarske, a nakon višednevnih napetosti konačno je riješeno glavno pitanje, a to je koje će se fudbalerke pojaviti na terenu.

“Postigli smo niz sporazuma koje će sjutra sastaviti i potpisati Savez i Visko vijeće sporta.” rekao je nakon sastanka državni sekretar za sport Viktor Frankos.

Predstavnik Vlade nije htio da govori koje igračice su umiješane u ovu situaciju, ali je naglasio da neće biti podvrgnute nikakvim sankcijama, kako je nedavno najavljivano.

Nova selektorka Španije pozvala je petnaest svjetskih prvakinja i druge fudbalerke koje su tražile da ih ne pozivaju dok se situacija ne promijeni, a posebno su skrenule pažnju na ponašanje čelnika te organizacije.

To je donekle i kulminiralo nakon što je nekadašnji predsjednik FS Španije Luis Rubijales tokom ceremonije proslave titule prvaka, nasilno poljubio Dženi Ermoso, zbog čega je morao podnijeti ostavku, ali će fudbalerka svakako podnijeti tužbu za seksualno nasilje protiv njega.

Fudbalerke su se danas pojavile na okupljanju, odbile su da govore za medije, a njihovi izrazi lica ne govore da je baš sve što treba da se riješi stvarno i riješeno.