IVICA KRALJ: Stojković je prvi selektor koji je odveo Srbiju na SP i EP

Sportski direktor Partizana Ivica Kralj izjavio je večeras da je Srbija plasmanom na Evropsko prvenstvo ostvarila veliki uspjeh.

Reprezentacija Srbije plasirala se na Evropsko prvenstvo, prvi put posle 24 godine, pošto je odigrala neriješeno sa Bugarskom 2:2.

“Mislim i da najveći pesimisti nisu mogli da očekuju da 24 godine ne igramo na EP. Propustili smo pet kontinentalnih šampionata. Konačno smo se plasirali i vjerujem posle toliko godina da će doći do nekog lijepog uspjeha. Lično smatram da je svako učestvovanje na ovako velikom takmičenju i veliki uspjeh našeg fudbala”, rekao je Ivica Kralj.

Žrijeb za EP 2024. biće održan drugog decembra ove godine u Hamburgu.

“Bitno je da učestvujemo na svakom prvenstvu i vjerujem da ćemo se na EP truditi da ostvarimo što bolji rezultat.To je za očekivati, ali moramo biti realni i ne treba pretjerivati u nekim očekivanjima i ambicijama. Svaka reprezentacija koja se plasira na EP očekuje dobar rezultat. Treba dobro da se analizira šta se dešavalo u ovim kvalifikacijama, da li je to moglo bolje ili ne. U svakom slučaju dobra škola za EP u Njemačkoj”, naveo je sportski direktor Partizana.

je 2000. branio za reprezentaciju Jugoslavije na Evropskom prvenstvu, a kapiten reprezentacije Jugoslavije tada je bio sadašnji selektor Srbije Dragan Stojković.
“Stojković je bio lider na terenu, lider u svlačionici. On je to pokazao i dok je bio trener u Japanu, a to pokazuje i sada kao selektor Srbije. On je prvi selektor koji je odveo Srbiju na SP i EP”, dodao je Kralj.