Laporta neće Jamala da proda ni za 200 miliona

Mladi španski fudbaler i igrač Barselone, Lamin Jamal, privukao je pažnju velikih evropskih klubova, koji ne žale novac da bi ga doveli u svoje redove.

Ali, predsednik kluba Đoan Laporta ne želi da prihvati ponudu iako je u finansijskom problemu. On je rekao da ne želi pojačanja ali ne želi ni da prodaje igrače i obrazložio za “Mundo deportivo”:

“Vjerujemo timu koji trenutno imamo, ne želimo da potpisujemo igrače koji bi mogli da naruše našu harmoniju. Nisu nam potrebna velika pojačanja, ne vidimo da je neophodno praviti investicije koje bi mogle da naruše ono što gradimo, a to je izbalansiran tim.”

Laporta je dodao i da je odbio ponudu za Jamala vrijednu 200 miliona, jer nije prinuđen da prodaje igrače:

Naš odgovor za Jamala je ne. Sve njegove i naše ambicije su vezane za Barselonu. Obili smo i ponude za Baldea, Fermina, Gavija, Pedrija, De Jonga, Arauha, ali ne želimo da ih prodamo. Samo od pomenutih imena imali bismo prihod od milijardu evra. Mislim da će i Kanselo i Feliks ostati u Barsi i sledeće sezone. Nadam se da Atletiko neće praviti problem, Siti takođe. Biće to produžeci pozajmica uz fiksnu cijenu otkupa.”

Jamal je produžio ugovor sa Barselonom do ljeta 2026. godine.

Registrujte se uz promo kod SPORT, preuzmite bonus i kladite se na najbolju sportsku ponudu klikom OVDJE.