KLOP O TEŠKOM RASPOREDU: Početak pripremnog procesa, nismo u idealnoj poziciji

Menadžer Liverpula Jirgen Klop govorio je pred sjutrašnji meč protiv Mančester sitija koji će biti uvod u težak raspored koji čeka klub sa Enfilda.

Naime, fudbalere Liverpula u narednih devet dana čekaju tri velika derbija – protiv Mančester sitija, Čelsija i Arsenala.

„U predstojeća dva mjeseca možemo da uradimo ili mnogo ili ništa. Ovo je svakako već početak pripremnog procesa za narednu sezonu“, rekao je na početku konferencije Klop.

Kada su planovi za kraj sezone u pitanju njemački stručnjak traži borbu za poziciju koja obezbjeđuje plasman u Ligu šampiona naredne sezone.

„Jedino što možemo da uradimo do kraja sezone je da izborimo plasman u Ligu šampiona. Nismo u idealnoj poziciji, ali to je i dalje moguće. Moraćemo da dobijemo veliki broj utakmica. Sve naravno zavisi od toga kako ćemo izgledati u narednom periodu, da li ćemo ući u ritam koji podrazumijeva jurnjavu za onima koji su ispred nas. U prošlosti smo sezone uvijek završavali dobro. Ovaj ciklus nas je ponovo spustio na zemlju, opomenuo nas da nije lako raditi ono što smo radili ranije. Ako odigramo samo malo ispod potrebnog nivoa, nestaće i šanse za plasman u Ligu šampiona“.

Kada je riječ o zgusnutom rasporedu, Mančester siti, Arsenal i Čelsi su tri velika izazova za njegovu ekipu.

„Kao da je nedjelja Lige šampiona. Biće intenzivno. Nismo glupi. Svesni smo da protiv Reala, a i kasnije na gostovanju Bornmutu, nismo bili dobri, ali je izdanje prije toga, u derbiju sa Mančester junajtedom bilo prvoklasno. Moramo to da pokažemo ponovo“, zaključio je Klop.