Marić objavio spisak: 24 fudbalereke konkurišu za duele sa Maltom i Azerbejdžanom

Mirko Marić, selektor ženske seniorske reprezentacije Crne Gore objavio je spisak igračica koje konkurišu za nastup na utakmicama sa Maltom i Azerbejdžanom.

U pitanju je kvalifikacioni ciklus za Svjetsko prvenstvo.

Pred fudbalerkama Crne Gore su gostovanja Malti 26. novembra i Azerbejdžanu, četiri dana kasnije. U dosadašnja četiri meča, Crna Gora je upisala po dvije pobjede i poraza.

„Sigurno je da su i očekivanja javnosti sada veća nego što je to bilo ranije. Nadam se i cilj nam je da pružimo maksimum u obje utakmice. S obzirom na situaciju sa pandemijom, najbitnije je da sve djevojke budu zdrave i na raspolaganju stručnom štabu. Sve ostalo iz domena treninga i pripreme utakmice ćemo probati da odradimo na najbolji mogući način”, rekao je Marić.

Selektor se nada osvajanju još kojeg boda.

„I prije početka kvalifikacija govorio sam da nam je svaki bod dragocjen. Otići na gostovanje, u ovom slučaju dva vezana, i uzeti bodove uopšte nije mala stvar, bez obzira na to da li je protivnik Malta ili . Sa druge strane, još rastemo kao ekipa i neće biti iznenađenje da ne osvojimo bodove na naredna dva gostovanja. Trudićemo se da ih osvojimo, a vidjećemo da li ćemo uspjeti u tome”, istakao je Marić.

Naša selekcija ove godine je odigrala dvije prijateljske utakmice sa Maltom, dok je savladala Azerbejdžan (2:0) u 3. kolu grupe E.

„Igrali smo dvije prijateljske utakmice sa Maltom, gdje smo bili ravnopravni. Tako da slične mečeve očekujem i ovog puta. Biće to teško gostovanje za nas, vjerujem da će pitanje pobjednika riješiti inspiracija jedne igračice ili možda bolja koncentracija ekipe u datom momentu. Mogu to svesti i na to da će pobijediti ona ekipa koja bude imala bolji dan, da tako kažem, što znači da je razlika između nas i Malte u nijansama”, kazao je Marić.

On uvjeteno tvrdi da je Crna Gora bolja od Azerbejdžana.

„Što se Azerbejdžana tiče, ua utakmici u Podgorici vidjeli smo da se radi o solidnoj i nimalo naivnoj ekipi. Igrale su dosta agresivno, zbog čega je u pojedinim trenucima utakmice bilo ugroženo naše vođstvo. Ipak, mislim da smo za nijansu kvalitetnija ekipa, iako neće biti lako, obzirom da igramo na njihovom terenu. Važan faktor biće i fizička sprema, pitanje je koliko ćemo se potrošiti u utakmici sa Maltom. Imaćemo i naporno putovanje sa Malte do Bakua, tako da će postojati određena doza umora. Naravno, nećemo tražiti alibi u tome, već ćemo probati da ponovo pružimo maksimum”, zaključio je Marić.

Spisak

Golmanke:

Svetlana Miličić (Breznica)

Ines Obradović (Sloga Zemun, Srbija)

Anastasija Krstović (Danilovgrad)

Odbrana:

Maja Šaranović (Breznica)

Marija Maraš (Breznica)

Aleksandra Popović (Breznica)

Helena Božić (Pomurje, Slovenija)

Tanja Malesija (Danilovgrad)

Milica Radunović (Mladost)

Andrea Janjušević (Ekonomist)

Vezni red

Jelena Karličić (Medkila, Norveška)

Slađana Bulatović (Rajo Valjekano, Španija)

Jovana Sarić (Ekonomist)

Jovana Vučinić (Mladost 2015)

Enida Bošnjak (Breznica)

Darija Đukić (Minsk, Bjelorusija)

Sara Simonović (Danilovgrad)

Napad

Medina Dešić (Lajpcig, Njemačka)

Svetlana Bečić (Danilovgrad)

Nađa Đurđevac (Breznica)

Jelena Petrović (Breznica)

Armisa Kuč (Minsk, Bjelorusija)

Anđela Tošković (Breznica)

Nađa Stanović (Čarni Sesnovjec, Poljska)

2 Komentara

    Dobra ekipa. Djevojke koje mislim da mogu doci do dobrih rezultata i nekog boljeg plasmana.

    Odlična ekipa ima nade i potencijala za dobre rezultate

Komentarisanje nije dozvoljeno.