Moraitis više nije član FK Budućnost

Panajotis Moraitis je napustio Budućnost – za sporazumni raskid ugovora dogovorili su se 23-godišnji grčki napadač i podgorički klub.

“Prije svega, veliko hvala predsjedniku Veselinu Mijaču i bivšem sportskom direktoru Zvezdanu Miloševiću što su mi pružili priliku da budem dio kluba kakav je Budućnost“, poručio je Moraitis.

Nakon 30 utakmica i 10 golova napušta “plave“.

U šampionskoj sezoni prošlog proljeća bio je sjajan (11 utakmica, osam golova), onda je pogodio u Ligi Evrope, protiv Sarajeva, ali je u prvenstvu imao blijed učinak (15 utakmica, jedan pogodak)…

“Najveću zahvalnost dugujem saigračima sa kojima sam trenirao prethodnih godinu dana. Osvojili smo titulu, nedostajalo nam je malo sreće u Evropi, a onda je došla i jesenja kruna. Budućnosti želim još puno trofeja ubuduće i da bude dominantna kao jesenas. Na kraju, ne mogu da zaboravim navijače koji su me od starta prihvatili, čuvali me i podržavali“, kazao je Moraitis za sajt Budućnosti.

Budućnost se od napadača oprostila na lijep način.

“Bio si naš grčki ratnik u napadu sa kojim je osvajanje titule izgledalo dostižno i u doba korone. Sa tobom smo sanjali nakon gola u Sarajevu da možemo napraviti još jedan korak u Ligi Evrope, ali došlo je vrijeme da nam se putevi raziđu. Prijatelju, želimo ti sve najbolje u nastavku karijere, da se vratiš na golgeterski učinak od prošle sezone i da ostvariš sve svoje snove. Tvoja Budućnost“, stoji u poruci uprave kluba.