Nagelsman: U Bajernu ti ne daju vremena, odmah traže rezultate

Selektor reprezentacije Njemačke i bivši trener Bajerna, Julian Nagelsman prisjetio se svog boravka na čelu minhenskog tima, koji mu nije dao dovoljno vremena da se dokaže.

Nagelsman je bio potpisao petogodišnju saradnju sa Bajernom, ali je završio nakon dvije godine, jer nije postigao očekivane rezultate.O ovoj saradnji, bivši trener je rekao:

“Na klupu Bajerna sam sjeo sa 33 godine, ali ne mislim da je to iskušenje za mene došlo prerano. Vjerovao sam u sebe i znao sam da možemo da ostvarimo dobar rezultat. Na žalost, izgubili smo devet poena prednosti u odnosu na Borusiju iz Dortmunda, u tom trenutku je Tomas Tuhel bio slobodan na tržištu,čelnicu kluba su brzo reagovali i došlo je do moje smjene. Sve je to normalno.”

Selektor Njemačke je uporedio Bajern sa klubovima iz Premijer lige, koji imaju strpljenja sa svojim trenerima i daju im priliku da dođu do uspjeha:

“Postoje klubovi u kojima treneri dobiju vrijme da stvore ono što hoće, ali Bajern nije jedan od njih. Primera radi, Jirgen Klop je tek nakon pet sezona u Liverpulu osvojio titulu, a Pep Gvardiola je posle sedam godina i mnogo potrešenih para uspeo da trijumfuje u Ligu šampiona.U Bajernu toga nema, tamo se odmah traže rezultati.”

Istu situaciji kao i Nagelsman, doživio je i njegov nasljednik Tuhel, koji u ovoj sezoni ne radi posao kako se od njega očekuje, pa će na kraju sezone završiti saradnju sa Bajernom.

Registrujte se uz promo kod SPORT, preuzmite bonus i kladite se na najbolju sportsku ponudu klikom OVDJE.