Bil Beličik dobio državljanstvo Hrvatske

Hrvatski premijer Andrej Plenković uručio je uvjerenje o državljanstvu najtrofejnijem treneru u istoriji američkog fudbala Bilu Beličiku.

Predstavljajući Beličika, Plenković je istakao da su se njegovi deda i baba doselili u SAD iz Draganića krajem 19. vijeka.

”Zadovoljstvo mi je da gospodinu Beličiku uručim uvjerenje o državljastvu.” rekao je Plenković.

”Bil je u Americi u sportskom smislu dosegao vrh vrhova pošto je osam puta osvajao Superboul. Posebno smo cijenili što je gotovo uvjek, kako izjavama tako i određenim simbolima, stavljao do znanja da je hrvatskog porijekla i da je ponosan na domovinu svojih đedova i njegove porodične korijene.” dodao je on.

Beličik je istakao da mu je velika čast i da je srećan što je u Hrvatskoj. Govoreći o svom porijeklu, rekao je da je njegov otac odrastao u domaćinstvu u kojem se govorio samo hrvatski, s obzirom da njegovi đed i baba, koji su emigrirali u SAD, nijesu govorili engleski.

”Od oca i njegovih roditelja sam stekao radnu etiku i naučio mnoge lekcije čiji su temelji postavljeni ovdje u Hrvatskoj.” rekao je Bi Beličik i dodao da sa ponosom nosi hrvatsku zastavu na bedžu na reveru kad god to može.

Beličik će kasnije biti specijalni gost fudbalske reprezentacije Hrvatske na pripremnoj utakmici za Evropsko prvenstvo u Rijeci.

Registrujte se uz promo kod SPORT, preuzmite bonus i kladite se na najbolju sportsku ponudu klikom OVDJE.

4 Komentara

    Lijepo je što su ga vratili korijenima

    Eto sad ima dva državljanstva 🙂

    Seece njegove haha

    Zadovoljan nema sta….

Komentarisanje nije dozvoljeno.