Piksi o Đurđeviću: Dobar igrač, ali ne vidim to kao nešto izgubljeno

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi u intervjuu za “Sportski žurnl govorio je startu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, štoperima, ali se dotakao i teme Uroš Đurđević.

Pod vođstvom Stojkovića, Srbija je osvojila sedam bodova u prve tri utakmice u borbi za plasman u Katar 2022.

“Zato što smatram da ćemo se sa boriti za prvo mjesto, vjerujem da do njega možemo da stignemo. Takav sam. Začudim se kad mi neko kaže: ‘Pazi, previše si optimista’. Gledam i pitam se šta bi trebalo da radim kao trener. Da budem pesimista? Da kažem: ‘Ljudi, ako izgubimo 0:2 nemojte da zamjerite, jer oni su mnogo jaki!?’ Čoveče Božiji, to ne mogu da razumijem! Ne razumijem tu retoriku. Gubitničku. Kakve veze ima. Francuska u Parizu, Portugalija u Lisabonu. Šta, nepobjedivi su”, rekao je Stojković.

Kao i u prethodnih desetak utakmica, Srbija je opet imala dosta problema zbog greški u odbrani, ali Stojković ima veliki potencijal u timu. Najviše se očekuje od mladih Strahinje Pavlovića i Nikole Milenkovića.

“Mali Pavlović je mlad i pred njim je lijepa perspektiva. Vidjećemo kako će se razvijati, ali ne vidim razlog da zastane negdje, da poleti. Ako poleti, iščupaću mu uši, jer to ne smije da radi. Vidim da je ozbijan momak. Milenković je, takođe, lijepo godište, igra u velikoj i teškoj ligi. Naravno, trebalo bi i on još dosta da uči, ima sitnica na kojima ćemo morati da poradimo, ali je strahovit potencijal”.

Piksi se osvrnuo i na pitanje što je Uroš Đurđević “prepušten” Crnoj Gori.

“Ništa nije ispušteno. Možda umjesto Aleksandra Mitrovića!? Vlahovića ili Jovića? Ne znam gdje ga vidite. Nemojte da pravimo od muve magarca. Niti smo ga izgubili, niti je on nas izgubio. Dobar je igrač, ali ne vidim to kao nešto što je izgubljeno”, zaključio je Piksi.