Postekoglu: Nikada neću razumjeti da neko želi da njegov tim izgubi

Trener Totenhema, Ange Postekoglu, izjavio je da ne razumije svoje navijače koji priželjkuju poraz od Mančester sitija.

Totenhem igra zaostali meč protiv Sitija, i u slučaju ako izgubi Siti je preuzeo ulogu lidera na tabeli jer ima manje bod od Arsenala.Na ovaj način Totenhem bi onemogućio svom ljutom rivalu Arsenalu da ostane na vrhu tabele. Navijači Totenhema su u nesvakidšnjoj poziciji, žele da njihov tim izgubi kako ne bi indirektno pomogao najvećem rivalu iz sjevernog Londona.

Međutim, Postekoglu ne podržava njihovo mišljenje: „Bio sam dio jednog od najvećih rivalstava na svijetu u poslednjih nekoliko godina kada sam vodio Seltik protiv Rendžersai razumijem rivalstvo, ali nikada nisam i nikada neću razumjeti da neko želi da njegov tim izgubi.Takve stvari se ne rade u sportu. To nije ono što volim u igri.Više od svega volim da se takmičim, da izvučem najbolje iz sebe i pobijedim rivala, da budem uspješan. Sve van toga, nema veze sa sportom. To nema nikakve veze sa mnom.“

Postekoglu ne može da vjeruje da 99 posto navijača želi poraz od Sitija: “Ako drugi ljudi žele da se tako ponašaju prema tome, da uživaju u nesreći drugih ljudi, nisam tako živio svoj život, niti tako doživljavam svoju ulogu. Moja uloga ovdje je da donesem uspjeh ovom fudbalskom klubu i znam da 100 odsto navijača Totenhema želi da pobeđujemo, budemo uspješni i osvajamo trofeje.To je definitivno, a naša pobjeda sjutra uveče će nam pomoći da obradujemo 100 odsto navijača Spursa.”

Registrujte se uz promo kod SPORT, preuzmite bonus i kladite se na najbolju sportsku ponudu klikom OVDJE.