Savić: Želje su nam sada veće, a uvijek su bile najveće moguće

Crnogorski reprezentativac Stefan Savić je već 14 godina dio selekcije, a kako kaže ambicije su sada mnogo veće nego ikada prije.

Crna Gora je u prvoj utakmici pod vođstvom Roberta Prosinečkog savladala reprezentaciju Bjelorusije rezultatom 2:0.

“Ne bih rekao da su nam ambicije iste, nego čak i veće, a uvijek su bile velike, najveće moguće”, rekao je Savić i dodao:

“Znam da se moje vrijeme u reprezentaciji bliži kraju. Imam 33 godine, svjestan sam da nemam još mnogo vremena i šansi da se nađem na velikom takmičenju. Samim tim se emocije i želje povećavaju, ako je to uopšte i moguće.”

A san je još uvijek samo jedan – odlazak na veliko takmičenje…

“Bili smo nekoliko puta blizu, a ipak tako daleko, ali pokušaću, ovo malo šansi što je ostalo, da iskoristim, zajedno sa saigračima, i ispunim snove”, poručio je fudbaler Atletika iz Madrida.

REGISTRUJTE SE uz promo kod SPORT i prva doza bonusa dolazi odmah nakon toga!

Savić smatra da veliki snovi možda i jesu teret našim reprezentativcima.

“Možda jeste tako, ali sportisti smo i loše je reći – ne možemo, ili nije realno. Mi smo svjesni da je teško, možda ponekad i izgubimo dodir sa stvarnošću da su druge selekcije kvalitetnije, da imaju širi izbor igrača, više fudbalera jačim ligama… Ali, naš ponos, kao nacije, nam ne dozvoljava da razmišljamo drugačije. Dok god postoji nada, mi ćemo vjerovati. Ako ne naša generacija, neka druga će uspjeti i odvesti Crnu Goru na veliko takmičenje.”

Novi selektor Robert Prosinečki naglasio je nakon prijateljske utakmice u Antaliji da crnogorskom timu malo nedostaje da stigne do cilja, a isto misli i Savić.

“Stevan, ja i ostali iskusniji momci daćemo sve od sebe da pomognemo novom selektoru, kao što smo radili i sa prethodnicima. Svi mi želimo isto, ali nije sve do nas igrača i selektora, već i do rivala, do sastava grupe. Recimo, u Ligi nacija imamo izazovnu grupu, u kojoj imamo šansu, ali igramo protiv jednog učesnika Evropskog prvenstva, Turske, dva potencijalna – Islanda i Velsa. Biće teško, ali borićemo se.”