SPALETI NAKON PLASMANA NA EURO: Završena obaveza, sada počinje pravi posao

Nakon što je sa Napolijem stigao do Skudeta, Lućano Spaleti je uspio da sa slekcijom Italije izbori plasman na prvenstvo Evrope.

Nakon jučerašnjeg remija na “Baj areni” Italija je obezbijedila plasman na prvenstvo Evrope, dok će Ukrajina šansu tražiti kroz turnir Lige nacija.

“S obzirom na to šta se događalo u prošlosti, mi smo apsolutno morali da se plasiramo, a nije lako igrati fudbal kada osjećaš ogroman pritisak. Nije lako doći i odmah napraviti prave odluke. Neke stvari sam naučio tek kada sam prihvatio posao i mislim da sada znam više. Došao sam da se plasiramo na turnir, a ne da tražim izgovore u slučaju neuspjeha”, rekao je Spaleti i dodao:

.„Sada počinje pravi posao, sada imam priliku da zaista počnem da radim. Kada sam prihvatio posao, znao sam da je plasman na Evropsko prvenstvo obaveza“.

Spaleti je unio brojne promjene u ekipi koje će omogućiti bolju saradnju sa igračima, napravio je aplikaciju koja će omogućiti igračima da pogledaju video zapise i taktičke analize čak i kada nisu u trening kampu nacionalnog tima.

„Želimo da se primaknemo što bliže onome što se dešava u klubovima. Želimo da igrači ostanu u kontaktu pa nećemo čekati do marta. Ići ću u trening centre, večerati sa njima i tražiti njihovo mišljenje. Imamo sjajne igrače u reprezentaciji i želim da ih upoznam bez pritiska rezultata. Igrači imaju mnogo toga da nam kažu. Takođe, od sada će treninge snimati dron, pošto su nam potrebni snimci“, rekao je Spaleti.

Ukrajina je u finišu sinoćnje utakmice tražila jedanaesterac, nakon što je Brajan Kristante u nadoknadi vremena oborio Mihajla Mudrika ali sudija je smatrao da start nije dovoljan za jedanaesterac.

„Njegovo stopalo bilo je blizu Mudrikovog, pored njegovog, ali ga nije dodirnuo. Mudrik je u tom trenutku već prešao preko i pokušavao je da ostvari kontakt“, ocijenio je Spaleti.

Pročitajte i ovo: