Piksi Stojković: Mitrović neće startovati, očekujem dobru igru

Selektor Srbije Dragan Piksi Stojković govorio je večeras pred medijima uoči sjutrašnjeg prijateljskog meča protiv Austrije u Beču.

Dva tima sastaće se na stadionu Ernst Hapel” u srijedu od 20 i 45.

“Austrija je kvalitetna i jaka reprezentacija, vrlo kompaktna. Utakmice u kvalifikacijama su pokazale da se radi o ozbiljnom timu. Zato smo i odabrali Austriju, jer ćemo imati težak i dobar test pred Evropsko prvenstvo. Ono što njih krasi, to je prije svega odličan timski duh, kao i individualni kvalitet na visokom nivou. Od igrača, tu su Sabicer, Lajmer, Arnautović, Gregorič. Smatram, da mogu dosta na Evropskom prvenstvu”, rekao je Dragan Stojković, selektor Srbije, a onda i dodao:

“Svaki dobar i pozitivan rezultat daje dozu samopuzdanja što je jako bitna. Austrijanci imaju odličan tim, što su pokazali protiv Turske, Slovačke i Njemačke. Oni ne znaju da li je takmičarska ili pripremna utakmica – uvijek igraju isto, to je germanski mentalitet. Nadam se da ćemo odigrati dobru utakmicu”.

Selektor Srbije dodao je da će Mitrović početi meč s klupe.

“Mitrović se tek priključio treninzima i sigurno će biti na klupi, kao i Luka Jović koji se vratio iz Australije. Ne bih želio da rizikujem… Očekujem Nikolu Milenkovića da nam se priključi, ali i on neće biti u konkurenciji. Svi ostali su spremni i nemamo kadrovskih problema” zaključio je Stojković, selektor Srbije.

REGISTRUJTE SE uz promo kod SPORT i prva doza bonusa dolazi odmah nakon toga!