Terzić: Zvezda mora uvijek da bude šampion, želimo da budemo bolji od Dinama i Olimpijakosa

Generalni direktor Crvene zvezde Zvedan Terzić posle potpisa novog ugovora sa Gaspromom govorio je o planovima tima za budućnost a najviše o potencijalnim transferima.

Ove sezne je Zvezda pored prvenstva osvojila i Kup Srbije i tako odbranila duplu krunu osvojenu prošle sezone.

“Mi moramo stalno da budemo šampioni. Tako moraju da misle svi u klubu. Kad ustanu, kad spavaju, ujutro, popodne i uveče Zvezda mora da bude šampion. Nekada se iz kluba bežalo, danas puškom ne možete da ih oterarte. To je za nas kompliment. Naši igrači imaju veće plate, redovne plate, a zaradili su svojim radom svaki dinar. Klub je živ organizam, težak klub, najljepši kad pobjeđuje, najteži kada se gubi. Nosimo veliki pritisak i stres. Kroz sve te faze je prošao i Dejan Stanković. Produžio je ugovor, prezadovoljni smo njegovim radom, on je srećan ovde”, rekao je Terzić.

Jednan od stavova kluba je da neće prodavati ključne igrače u timu a za talentovanog štopera Strahinju Erakovića postoji veliko interesovanje.

“Nismo tvrdi u stavu, naš stav je da ne može da ide, bar do kraja kvalifikacija. Posle će tržište da odluči. Mi očekujemo između 12 i 15 miliona eura od njegove prodaje. Bonus je igrač i sljedeće godine i potreban nam je. Dolaze nam još dva perspektivna štopera Đurić i Leković, želimo i njima da otvorimo prostor. Prelazni rok je živa stvar. Ne može Terzić da kaže “ne” ako dođe 25 miliona eura”, kaže direktor kluba.

Od pojačanja, za sada je stigao vezista Kings Kangva, za koga je Zvezda platila milion eura.

“Došlo je vrijeme da Zvezda više ne dovodi polovnjake, već najbolje igrače. Želimo da budemo bolji od Dinama iz Zagreba i Olimpijakosa. Mi sa budžeztom od 35 miliona eura pravimo nestvarne rezultate. Kangvu smo platili milion eura. Pratili smo ga tri mjeseca, ekslodirao je. Imali smo prvu informaciju, bili smo brzi i uzeli ga. Da smo zakasnili izgubili bismo ga. Grof Božović je rekao uzmi dok ti ga nisu uzeli ispred nosa. On je ‘boks tu boks’ igrač, ubrzaće našu igru”, poručio je Terzić.