VARAN ZABRINUT: Ove nadoknade nas ubijaju

Velike sudijske nadoknade postale su trend nakon Svjetskog prvenstva u Kataru, a francuski defanzivac Rafael Varan ističe da duge nadoknade utiču na mentalno i fizičko zdravlje fudbalera.

Fudbaler Mančester junajteda smatra da je veliki broj mečeva i zgusnutost rasporeda Premijer lige i dodatnih evropskih i engleskih takmičenja sam po sebi veliki teret za fudbalere, a da duge nadoknade utiču kako na fazičku tako i na mentalnu iscprljivost.

Arsenal je golom Trosara u 101. minutu finala Komjuniti Šilda izborio penale, a ljutio se menadžer Mančester sitija Pep Gvardiola nakon velike nadoknade na toj utakmici.

“Imali smo sastanak sa FA u vezi novih preporuka i pravila. Mi, igrači i menadžeri izrazili smo zabrinutost, jer ima mnogo utakmica, kalendar je prebukiran, ogromna je opasnost od fizičkog i mentalnog iscrpljivanja. Ali uprkos tome oni sada iznose preporuke u vidu dužih utakmica, više intenziteta, manje emocija prema fudbalerima. Mi želimo samo da budemo u dobroj kondiciji i da na terernu možemo da damo 100% za klub i navijače. Ove nadoknade nas ubijaju”, rekao je Varan.

Varan je prošle sezone odigrao 34 takmičarske utakmice u dresu “crvenih đavola”.

Pročitajte i ovo:

3 Komentara

    Istina. Ostala takva praksa i posle Svjetskog prvenstva .. a igrace ko pita 😂😂

    milioni se zaradjuju, ima da se trci za loptom bre 😂😂😂

    Svaka ekipa ima neke svoje probleme

Komentarisanje nije dozvoljeno.