Ameri pljuju po Jokiću zbog udaranja Sekstona (video)

Nikola Jokić i Denver Nagetsi porazom su otvorili novu NBA sezonu. Poraz od Jute je šokantan, ali je još šokantnija reakcija javnosti zbog jednog detalja.

Naime, jedan igrač Jute je posebno briljirao u duelima sa srpskim asom.

U pitanju je Kolin Sekston, koji je sa Darijusom Garlandom do ovog ljeta činio vrlo dinamičan mlad tandem u Klivlendu, a onda su ga Kavalirsi (sa Laurijem Markanenom, Očaijem Agbadžijem i tri buduća pika prve runde) dali Juti u zamjenu za Donovana Mičela.

Sekston, koji je i vrlo mlad pokazao da će poseduje fantastičan košarkaški talenat, a 2016. je bio MVP Svjetskog prvenstva za igrače do 17 godina starosti, toliko je briljirao da je na kraju čak i, poput bika, odglumio da se kopitom sprema na juriš – a onda protutnjao pored Jokića i dao koš.

U narednom napadu, nakon uručenja lopte Jokić je krenuo da se spušta u reket i naletio na Sekstona. Time ga je, doslovce, pregazio. Twitter se zbog ovoga ZAPALIO!

Naravno, kako se na parketu nije desilo ništa strašno, jer je centar Denvera u pokušaju prolaska natrčao na znatno nižeg rivala koji se postavio kako bi iznudio prekršaj u napadu (što je i uspio), sve one reakcije su samo odraz “prenadraženosti” onih navijača kojima nije drago što je Jokić dvostruki uzastopni MVP